McNally omslag

David McNally: Den globale krise

Medlemspris50,00kr.
Normalpris100,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-226 Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

David McNally: Den globale krise

Den globale krise lokaliserer den nylige nedsmeltning til den gennemgribende økonomiske omlægning, som fulgte efter det økonomiske tilbageslag fra midten af 1970erne. Fokus er på fremkomsten af nye mønstre for ulighed på verdensplan og på nye centre for akkumulation, og på den grundlæggende økonomiske ustabilitet, der hermed fulgte.

Den globale krise er samtidig en nyskabende fortælling om den type finansiel kapitalisme,  der prægede verdensøkonomien i denne periode, og den er en undersøgelse af den indviklede forbindelse mellem de internationale finansmarkeder og de nye former for gæld og berøvelse, som finder sted.

Den globale krise påviser, at det lykkedes verdens centralbanker at -afværge en total nedsmeltning, men også at grunden er lagt til gentagne -kriser for de fattige og den arbejdende befolkning: nedlæggelse af arbejdspladser, øget fattigdom og ulighed plus omfattende nedskæringer i de sociale budgetter.

Den globale krise klarlægger også de nye former for samfundsmæssig og politisk modstand.

David McNally underviser i statsvidenskab ved York University i Toronto og er en aktiv støtte til utallige bevægelser i byen. Han har bl.a. skrevet: Political economy and the rise of capita-lism (1988), Against the market: political economy, market socialism and the marxist critique (1993), Another world is possible: globalization and anti-capitalism (2. udgave 2006) og Monsters of the market: zombies,vampires and global capitalism (2011). McNally  har hjemmesiden Davidmcnally.org.

Yderligere information

Vægt 350 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.