Solidaritet søger fagredaktør med overblik og visioner

Vil du være en del af netmediet Solidaritet? Vi søger en fagredaktør til en 30-timers stilling i København.


Mediehuset Solidaritet søger en fagredaktør, der vil være med til at forme venstrefløjens nye nyheds- og medieplatform med en stærk frivillig organisering. Har du et skarpt blik for medier og redaktion? Har du lyst til at indgå i og være med til at opbygge et miljø omkring de frivillige? Brænder du også for at udfordre den borgerlige mediedagsorden? Så er det måske dig vi leder efter.

Solidaritet.dk er et nyt netmedie, startet i marts 2019, der har som mål at danne rammerne for socialistisk debat og idéudvikling. Vi leverer dagligt nyheder, debat og analyser fra og til den brede venstrefløj. Vi vil bidrage til at skabe bevægelse gennem medievirksomhed. Vi mener, det borgerlige mediebillede skal have modspil – og vi vil være dem, der samler den parlamentariske såvel som udenomsparlamentariske venstrefløj om at give det modspil.

Mediehuset Solidaritet er organiseret som en medlemsforening. Vi søger en fagredaktør, der fra vores base i Solidaritetshuset på Nørrebro i København vil være med til at skabe den nødvendige struktur, som skal til for at opbygge et omfattende aktivistmiljø på tværs af landet. Du vil også have til opgave at lede sekretariatets arbejde i dagligdagen.

Vi har en lille gruppe medarbejdere og en større gruppe frivillige fordelt på en række underredaktioner, der tilsammen udgør Solidaritets redaktion. Det betyder, at vi har folk, der arbejder på mange forskellige tidspunkter og ud fra forskellige erfaringsgrundlag. Vi søger en person, der kan opbygge et fælles overblik og sikre, at der er en struktur, som kan skabe både glade medarbejdere og frivillige samt en høj produktion af indhold i forhold til de prioriteringer, der er beskrevet i vores politiske grundlag.

Som fagredaktør skal du være med til at sikre, at vi som venstrefløjens medie dækker alt lige fra feminisme, klimakamp, antiracisme, social retfærdighed til global solidaritet. Som leder af sekretariatet skal du bistå bestyrelsen med at tage lederskab over organisationens opbygning og videre udvikling.

Dine ansvarsområder bliver:

 • Organisering af fagredaktioner/skribentgrupper og frivillige fagredaktører
 • Være fagredaktør for 1-2 fagredaktioner/skribentgrupper
 • Ansvar for at udvikle den løbende produktion i samarbejde med vores chefredaktør
 • Daglig ledelse af vores sekretariat og udvikling af organisationens interne struktur
 • Intern kommunikation
 • Redigering og upload på hjemmesiden – kendskab til WordPress er en fordel
 • Kontakt og understøttelse af fællesredaktionen, der fungerer som det samlende punkt for vores forskellige redaktioner

Du er:

 • En person med stort overblik, altid klar til at gribe bolde
 • Selvstændig i dine arbejdsopgaver og i stand til at bygge struktur for dig selv og andre
 • Udadvendt og med et talent for at opdyrke netværk og bringe dem i spil
 • God til at redigere og få det bedste frem i andres arbejde
 • Velskrivende og nysgerrig.

Praktisk:

Du får arbejdsplads i Solidaritetshuset, Griffenfeldsgade 41, København N. Stillingen er på 30 timer, og du kommer som daglig leder til at referere direkte til vores bestyrelse. Solidaritet har enhedsløn efter overenskomst med HK. Ansøgningen sendes til bestyrelse@solidaritet.dk

Ansøgningsfristen er onsdag d. 1. april. Hvis det er nødvendigt, så bliver 1. samtale gennemført online.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, så send en mail til bestyrelse@solidaritet.dk – så ringer vi dig op.