Solidaritet er et demokratisk mediehus. Vi er uafhængige af partier og organisationer, men vi er ikke politisk neutrale – vi er socialister.

Solidaritet bringer nyheder, debat og analyser fra Danmark og verden. Vi følger udviklingen og styrker debatten på venstrefløjen, både her i landet og internationalt. Vi driver forlag, laver podcast og producerer netmedie med argumenter, forslag, reportager, kommentarer og analyser fra folk, der kæmper for en bedre verden.

Solidaritet er et splinternyt initiativ på netmedie-fronten, men har en lang historie som forlag og magasin. Navnet Solidaritet trækker tråde tilbage til 1911, og en lang række forskellige venstrefløjsmedier har båret navnet. De seneste år har Solidaritet udgivet et trykt magasin. Vi har valgt at gøre en stribe artikler, som stadig er relevante, tilgængelige her på siden – og vil løbende tilføje flere. Du kan finde mange af artiklerne i vores baggrundssektion.

Vi er et aktivistisk medie, som ønsker at inddrage folk – og at give folk redskaber til selv at kunne fortælle om deres virkelighed. Kunne du f.eks. selv tænke dig at lave video-indhold? Så læs journalist Andreas Bülows udførlige guide til video- og TV-fremstilling for aktivister her.

Mediehuset Solidaritet har en målsætning om at være den brede venstrefløjs demokratiske, udogmatiske samlingspunkt for debat, nyheder og analyse.

Det kræver, at vi i fællesskab opbygger en organisation af frivillige, som leverer indhold til mediet – at vi hele tiden vokser i antal, at vi bliver lokalt forankret, at vi rækker udover ’kernetropperne’ og ikke lukker os om os selv. Vi skal sikre et aktivt fundament af medlemmer, en solid økonomi og at demokratiet lever og udvides. Du kan støtte vores arbejde her.

Ambitiøse mål kræver hårdt arbejde og økonomi for at sikre mediets fremtid. Det kræver, at vi har en realistisk plan for, hvordan vi når vores målsætninger. Du kan læse mere om vores visioner, mål og delmål på disse sider – se områderne herunder. Er der noget du er i tvivl om, så tag kontakt.

Vores politiske grundlag er foreningen Solidaritets politiske fundament, og er vedtaget på generalforsamlingen 16. marts 2019.

Et demokratisk mediehus – Kernen i Solidaritet er alle de aktivister, som hver dag bidrager til mediet. Har du selv lyst til at være med? Så kontakt os her.

Økonomien bag Mediehuset Solidaritet – Solidaritets økonomiske fundament er medlemmerne. Vores målsætning er, at vi sikrer en reel, økonomisk uafhængighed, og at vi bliver en medlemsbåret organisation.

Bliv en aktiv del af Solidaritet! Vil du skrive, lave podcast, video eller være Solidaritet-aktivist til næste 1. maj i din hjemby? Så kan du finde kontaktmulighederne her.

Meld dig ind i Solidaritet! Vi har ingen rigmænd i ryggen. Medlemmerne af foreningen Mediehuset Solidaritet er fundamentet for organisationen. Derfor opfordres alle – aktive eller ej – til at melde sig ind i foreningen.

Solidaritets bestyrelse – Her kan du se, hvem der sidder i bestyrelsen for Solidaritet. Du kan desuden læse om bestyrelsens ansvar og arbejdsopgaver – og om nogle af de konkrete planer der ligger, for at nå visionerne for Solidaritet i fremtiden.

Solidaritets ansatte Foreningen har 3 ansatte, som med hver deres arbejdsområde er med til at binde foreningen sammen organisatorisk og indholdsmæssigt.

Vi er tilmeldt Pressenævnet, hvis arbejde du kan læse mere om her

Ansvarshavende redaktør: Morten Hammeken