Hvis du gerne vil bidrage til Solidaritet, er du altid velkommen til at sende os et forslag til en artikel eller et debatindlæg, vi skal bringe. Skriv hvad du henvender dig om i emnefeltet, og sørg for at have læst vores retningslinjer på forhånd. Solidaritet forbeholder sig retten til at afvise indlæg. Hvis vi redigerer i din tekst, får du selvfølgelig altid mulighed for at godkende det inden udgivelse.


Godt at vide, hvis du vil skrive for Solidaritet

Vores debatsektion tager udgangspunkt i foreningens politiske grundlag.

Solidaritet er åben for hele venstrefløjen, og har til formål at skabe indsigt i og forståelse for andres holdninger og tolkninger. I en tid, hvor borgerlige medier dominerer mediefladen – og højreorienterede, fake news-sider pibler frem i hobetal – er der i den grad brug for et kvalificeret, rødt modspil.

Vores debat- og baggrunds-sektion skal både belyse venstrefløjens egne problemstillinger, og præsentere modsvar til holdninger langt fra vores egne. Vi ønsker at skabe et debatrum i det danske mediebillede, hvor sociale og politiske bevægelser i langt højere grad kan komme til orde, og hvor bl.a. sociale, faglige og miljømæssige organiseringer kan dele sine erfaringer med sociale kampe. Vi vil udvikle venstreorienterede svar og løsninger på samfundsproblemer.

Faktuel og pluralistisk

Vi er ikke dogmatiske og har plads til forskelligartede holdninger. Vi ønsker ikke at give plads til reaktionære synspunkter, der støtter samfundets klassedeling og såkaldt ’naturlige’ hierarkier. Indlæg der bygger på spekulationer, misinformationer eller irrelevante personlige angreb vil ligeledes blive afvist.

Et godt debatindlæg på Solidaritet.dk går altid efter sagen, og bygger på gode argumenter. Personer er som sådan kun relevante i kraft af de organisationer, partier, bevægelser mm. de repræsenterer. Usaglige og ubegrundede indlæg er som udgangspunkt ikke interessant for vores læsere – hold dig til sagen!

Man kan også altid sende et svar til en artikel. Du kan orientere dig om formater og vejledende rammer nedenfor.


Formater

  • Anmeldelser: Hvis du har en bog, film eller noget helt tredje du godt kunne tænke dig at anmelde, er du altid velkommen til at kontakte baggrundsredaktionen. Send gerne dine forslag og idéer inden du skriver for meget, så du undgår at få afvist en færdig artikel!
  • Analyse: Vi ønsker at bringe klassekampen i øjenhøjde for danske læsere, og vi er altid på jagt efter gode analyser af såvel danske som internationale forhold. Skriv til vores baggrundsredaktion, hvis du har lyst til at bidrage her.
  • Indspark: Vi har valgt at kalde vores læserbrevs-sektion for Indspark, da vi gerne vil lægge op til en debatkultur, der skaber aktivitet! Emnet er frit, og længden kan ligeledes variere. Skriv til debatredaktionen med dit indspark her.

    Jeg accepterer, at Solidaritet må bruge de oplysninger, jeg afgiver, til at kontakte mig. Jeg accepterer de vilkår, som er angivet under Privatlivs politik. Jeg er oplyst om, at jeg når som helst kan trække mit samtykke tilbage.