4 min. læsetid

»Det kommer ikke til at ændre noget for indholdet på siden«, udtaler ansvarshavende redaktør. »I hvert fald ikke ret meget.«


Af Karl M., Den Røde Kælder

Målsætningen har været klar fra starten: et uafhængigt venstrefløjsmedie uden politiske forpligtelser. Derfor kan det måske komme som et chok for nogle, at Solidaritet.dk nu får støtte fra en uventet fløj, i form af Nye Borgerlige.

Partiet har højst overraskende besluttet at donere 3,2 millioner kroner til den videre udvikling af netmediet Solidaritet. Pengene vil blive udbetalt i 4 rater á 800.000 kr. henover de kommende fire år, og skal ifølge pressechef i Nye Borgerlige, Kenneth Narr sikre, »at mediet bevæger sig i den rigtige retning.«

Også i partiets top bliver der bakket op om beslutningen: »Jamen, det er egentlig ret enkelt: Efter nogle fornuftige investeringer i Schweiz, var vi for nylig kommet i besiddelse af en større sum penge, som vi ganske enkelt ikke vidste, hvad vi skulle bruge til, « forklarer Mette Thiesen (MF). »Så vi tænkte: Hvorfor ikke prøve noget uventet? Vi har lavet en aftale med Solidaritet om, at vi giver dem en pose penge, og så håber vi, der sker det helt rigtige med siden.«

Hvorvidt der er lavet en konkret aftale om indholdet eller retningen på siden, vil Thiesen dog ikke løfte sløret for: »Om der kommer noget den anden vej? Det synes jeg ikke er mit bord at kommentere på – det må du snakke med Solidaritet om«.

Støtten ændrer ikke noget (stort set)

For Solidaritets ansvarshavende redaktør, Morten Hammeken er støtten kulminationen på et større stykke arbejde med at sikre midler til mediets overlevelse. »Det startede med, at jeg sendte ansøgninger ud til en række venstrefløjspartier og fagforeninger for at høre, om de ville støtte uafhængig venstrefløjs-journalistik. Det gav lidt, men ikke nok. Så prøvede jeg at kontakte Socialdemokratiet, men det viste sig, at de allerede havde lavet deres eget partimedie, og så tænkte jeg: Nu prøver du at skyde med de helt store spredehagl!« udtaler redaktøren, som indledningsvist var overrasket over at få svar fra Nye Borgerlige som nogle af de første.

“Det kan da godt være, at der er nogen, som får en lille lønforhøjelse, eller at Solidaritet rykker i nogle nye lokaler. Det synes jeg ikke er noget, vi skal fortabe os i lige nu.”

Morten Hammeken, ansvarshavende redaktør

»Til at starte med var jeg da lidt skeptisk, men jeg synes vi har landet den rigtig godt. Jeg har været i dialog med Kenneth Narr om den her støtte i længere tid, så jeg er svært tilfreds med, at det endelig er lykkedes os at få en aftale på plads«, forklarer han.

Heller ikke Morten Hammeken vil dog kommentere på aftalens nærmere detaljer: »Det kan da godt være, at der er nogen, som får en lille lønforhøjelse, eller at Solidaritet rykker i nogle nye lokaler. Det synes jeg ikke er noget, vi skal fortabe os i lige nu. I den kommende tid vil folk nok se nogle små ændringer i organisationen, og et par nye ansigter til møderne, men det her er helt inden for skiven. Den politiske linje kommer ikke til at ændre sig. I hvert fald ikke ret meget.«, afslutter han.

»Skæppeskønt«

Også Solidaritets forlagschef og kasserer, Michael Schølardt er begejstret for det store økonomiske rygstød: »Det er skæppeskønt«, udtaler han begejstret. »Som kasserer er jeg ovenud begejstret for den her støtte. Det betyder, at vi får nogle helt nye muligheder for at udvikle mediet i de kommende år.« siger Schølardt, som ikke ser et problem i at få penge af “fjenden”. »Ærlig talt er jeg fløjtende ligeglad med, hvor de kommer fra – penge lugter sgu ikke!«

Der er endnu ikke kommet nogle reaktioner fra foreningens demokratiske bagland, som dog forventes at modtage nyheden med entusiasme.


Karl M.

Karl M. er uddannet filosof fra Berlin Universitet, og arbejder som politisk rådgiver og satiriker for Solidaritet. Han er bosat i London, hvor han bijobber som forfatter.

Læs mere af Karl M.