Stillingsopslag

Vil du være med til at skabe historie på venstrefløjen?

Solidaritet søger medarbejdere

Mediehuset Solidaritet søger en redaktør og en organisator, som vil være med til at forme venstrefløjens nye nyheds- og medieplatform. Har du et skarpt blik for medier og redaktion? Har du lyst til at indgå i og være med til at opbygge et miljø omkring de frivillige? Brænder du også for at udfordre den borgerlige mediedagsorden? Så er det måske dig vi leder efter.

Solidaritet.dk skal danne rammerne for socialistisk debat og ideudvikling. Vi vil levere daglige nyheder og analyser til den brede venstrefløj og bidrage til at skabe bevægelse gennem medievirksomhed. Vi mener det borgerlige mediebillede skal have modspil og vi vil være dem der samler den parlamentariske såvel som udenomsparlamentariske venstrefløj om at give det.

Mediehuset Solidaritet er organiseret som en medlemsforening og søger to medarbejdere, der vil bidrage til at udvikle venstrefløjen gennem medievirksomhed og som vil være med til at skabe den nødvendige struktur i et omfattende aktivistmiljø på tværs af landet.

Hvem søger vi?

Vi søger to  personer med en stærk politisk forståelse, der brænder for projektet og kan supplere hinandens og aktivisternes kompetencer i arbejdet med at skabe et stort og samlende socialistisk netmedie.


Gældende for begge stillinger er, at det er nødvendigt at have blik for kvaliteten i journalistiske produkter, evner til at indgå en redaktionel dialog med de frivillige skribenter samt organisatorisk tæft. Det er vigtigt at du er god til at arbejde selvstændigt i et aktivt politisk miljø og kan bidrage til at mobilisere og igangsætte projekter.

For begge stillinger gælder det, at du skal trives med skiftende opgaver af både administrativ, redaktionel og organisatorisk karakter. Det vil samtidig være en fordel at du har et bredt netværk på venstrefløjen og en forståelse for de forskellige politiske diskussioner og organiseringer på venstrefløjen – og evne at se mulighederne for udvikling og debatvinkler.  

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har kendskab til brug af sociale medier, hjemmesideredigering, foto, grafik eller teknisk kendskab til f.eks. arbejdet med video og podcast.

To profiler – et hold

Vi søger to medarbejdere, der skal kunne supplere hinanden og arbejde som et hold, men som i hverdagen vil have forskellige ansvarsområder:

 1. En redaktør med et stort politisk overblik og redaktionel erfaring og autoritet. Redaktøren vil blandt andet være overordnet ansvarlig for indholdet på solidaritet.dk og vil skulle stå for en del kontakt til eksterne samarbejdspartnere, pressen m.fl.
 2. En organisator der er skarp til at sikre gode organisatoriske og administrative rammer for projektet. Organisatoren vil have en nøglerolle i opbygningen af medlemsforeningen samt de forskellige underredaktioner (nyhed, debat, radio m.fl.) og være et afgørende bindeled for organiseringen af mediehuset i hele landet.  

Jeres arbejdsopgaver:

Arbejdsopgaverne kommer til at variere – særligt under i den første fase af netmediets opstart. Derfor skal du som ansat være klar til at arbejdsopgaverne vil skifte alt efter hvad der er mest behov for i en organisation, som er drevet af frivillige kræfter. Samtidig vil vi sikre, at rammerne for din ansættelse og nye arbejdsopgaver sker i en tæt dialog mellem dig og foreningens bestyrelse.

Af konkrete opgaver kan nævnes: ·      

 • Sikre den forudaftalte frekvens og kvalitet af indholdet på siden i samarbejde med de forskellige redaktioner.
 • Sikre det interne kommunikationsflow i organisationen
 • Være medudvikler af mediets “profil” og rækkevidde.
 • Udvikling af medlemsforeningen – hvordan vi organiserer flere.
 • Besvarelse af mails, telefoner, opfølgning, fundraising. .
 • Økonomistyring i samarbejde med kassereren.

Hvad tilbyder vi?


Vi tilbyder et vigtigt og spændende job med en stor kontaktflade på den danske venstrefløj. Du får mulighed for at sætte dit præg på en ambitiøst og nyt medie – som er redaktionelt uafhængigt af partipolitiske- og organisatoriske interesser.

 • Begge stillinger er på mellem 20-30 timer og aflønnet efter overenskomst med HK.
 • Arbejdspladsen er i Solidaritetshuset på Nørrebro i København, men det er en mulighed, at den ene ansatte kan være bosat i provinsen og komme til Solidaritetshuset 1-2 gange om ugen.
 • Ansættelse pr. 1. marts 2019.
 • Ansøgningen skal sendes job@solidaritet.dk
 • Ansøgningsfrist er fredag d. 18. januar kl. 12.
 • 1. samtaler vil blive afholdt i uge 4.
 • Samtaletidspunktet kan være fleksibelt – men vil som udgangspunkt ligge eftermiddag/aften.

Har du spørgsmål kan du henvende dig til job@solidaritet.dk – så ringer vi så snart vi kan.

Begge ansættelser i Mediehuset Solidaritet vil være tidsbegrænsede i 3 år, dvs. frem til 1. marts 2022. Tidsbegrænsningen skyldes, at ansættelserne delvist er finansieret af Kulturministeriets Mediestøtteordning. Vi vil løbende arbejde målrettet på at sikre mediets fremtid økonomisk.