harveyomslag2web
HarveyDavid

David Harvey: Sytten modsætninger og enden på kapitalisme

Medlemspris60,00kr.
Normalpris120,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-1919 Kategorier: , , ,

Beskrivelse

David Harvey: Sytten modsætninger og enden på kapitalisme, 400 sider. Udgivelse 24. oktober 2015.

Bogen er et røntgenbillede af kapitalen. Harvey dissekerer kapitalens indre for at afdække, hvordan den virker. Han viser i velskrevne essays, hvordan kapitalens modsætninger på mange områder fører fra krise til krise. Vi skal dog ikke tro, at kapitalismen bryder sammen af sig selv. Kapitalen kan fortsat finde veje til at overleve en tid men: ”det afgørende er ikke, om kapitalen kan overleve sine modsætninger, men at omkostningerne, ved at den gør det, bliver uacceptable for det store flertal.” Derfor skitserer han også principper for, hvilke ændringer i samfundet der er nødvendige. Harvey siger om sine to mål med bogen: ”Det første er at definere, hvad anti-kapitalisme kan indebære … Selvom mange påstår, at de har en anti-kapitalistisk position, er det slet ikke klart, hvad de måske eller måske ikke mener med det. Det andet er at give rationelle grunde til at blive anti-kapitalistisk i lyset af den nuværende tingenes tilstand. ”

Sytten modsætninger og enden på kapitalisme er en provokerende og destabiliserende bog. Både for marxister, og for de liberale og kritiske teoretikere, der har været kritiske over for marxismen i de seneste to årtier. .. Bogen er essentiel for dem, der i dag aktivt kæmper for en overgang fra et post-kapitalistisk til et øko-socialistisk projekt.

Erik Swyngedouw University of Manchester

David Harvey (1935-) er geograf fra University of Cambridge. Han har bevæget sig fra anerkendte faglige positioner som geograf til dybe Marx-inspirerede analyser af kapitalen. I de senere år også med fokus på venstrefløjens muligheder og problemer. Hans bøger er udgivet på mange sprog.   Udgivet bla.: Rebel Cities: From The Right to the City to the Urban Revolution (2012) The Enigma of Capital (2011) A Companion to Marx’s Capital I+II (2010 og 2013) Social Justice and the City (1973, genudgivet 2009) Limits to Capital (1982, ny udgave 2006) A Brief History of Neoliberalism (2005) Spaces of Hope (2000) Justice, Nature and the Geography of Difference (1996)

Anmeldelse til biblioteker, se vedstående lektørudtalelse under Bedømmelser.

Yderligere information

Vægt 600 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.