Forside Den politiske regnmaskine

Den politiske regnmaskine

100DKK

Varenummer (SKU): SKU-2976

Beskrivelse

oDer er store problemer med en række af de antagelser, som Finansministeriet bruger i sine regnemodeller. Det konkluderer Enhedslisten i denne 128 sider lange rapport, efter at partiet igennem flere år har gennemgået hundredvis af Finansministeriets svar til Folketinget samt forskningslitteratur, som ligger til grund for ministeriets præmisser.

oGennemgangen af empirien viser ifølge Enhedslistens Pelle Dragsted, at regnemodellerne favoriserer højreorienteret økonomisk politik i en sådan grad, at en kommende rød regering bliver nødt til at gøre det mere retvisende, hvis den skal gøre sig forhåbninger om at føre en anden politik.

oDet har fået finansministeren, ministeriet, Børsen og ligesindede helt op i det blå felt.

oProfessor Jesper Jespersen, konstaterer tørt at finansministeriets regnemodel på mange punkter ikke lever op til den fagøkonomiske standard, man bør forvente af det magtfulde finansministerium, der skal betjene hele samfundet og ikke kun de skiftende finansministre.

o128 sider.

oAnmeldelse af Henrik Herløv Lund, se Bedømmelse

Yderligere information

Vægt 490 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Den politiske regnmaskine”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Radioaktiv

audio

Sange om merværdi #4: Kritiske Politter og Rethinking Economics, pt. 1

Verden over er økonomistuderende begyndt at organisere sig med henblik på at reformere økonomistudiet. Kritikken går på, at det moderne økonomistudie er blevet alt...

Følg os

1,495FansLike
18FollowersFollow
4SubscribersSubscribe