regnemaskine
regnemaskine

Den politiske regnmaskine

Medlemspris50,00kr.
Normalpris100,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-2976 Kategorier: ,

Kategorier

Beskrivelse

Der er store problemer med en række af de antagelser, som Finansministeriet bruger i sine regnemodeller. Det konkluderer Enhedslisten i denne 128 sider lange rapport, efter at partiet igennem flere år har gennemgået hundredvis af Finansministeriets svar til Folketinget samt forskningslitteratur, som ligger til grund for ministeriets præmisser.

Gennemgangen af empirien viser ifølge Enhedslistens Pelle Dragsted, at regnemodellerne favoriserer højreorienteret økonomisk politik i en sådan grad, at en kommende rød regering bliver nødt til at gøre det mere retvisende, hvis den skal gøre sig forhåbninger om at føre en anden politik.

Det har fået finansministeren, ministeriet, Børsen og ligesindede helt op i det blå felt.

Professor Jesper Jespersen, konstaterer tørt at finansministeriets regnemodel på mange punkter ikke lever op til den fagøkonomiske standard, man bør forvente af det magtfulde finansministerium, der skal betjene hele samfundet og ikke kun de skiftende finansministre.

128 sider.

Anmeldelse af Henrik Herløv Lund, se Bedømmelse

Yderligere information

Vægt 490 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.