Europas radikale højrefløj

(1 kundeanmeldelse)

Hvad kendetegner den radikale højrefløj i Europa? Hvor er lighederne, og hvor adskiller de forskellige grupper sig fra hinanden?

Disse og flere spørgsmål besvares i bogen Europas radikale Højrefløj. Bogens to forfattere har rejst rundt i elleve forskellige europæiske lande. Bogen blev udgivet på tysk i 2013 og er nu oversat til dansk og udkommer op til EU-parlamentsvalget i 2014. Beretningerne fra de forskellige lande er stadig aktuelle med baggrund i lokalvalgene i Frankrig i marts 2014, hvor Front National fik stor fremgang; svejtsernes folkeafstemning i februar 2014 om at begrænse indvandringen; eller parlamentsvalget i Norge i september 2013, hvor Fremskrittspartiet efterfølgende blev en del af regeringen.

Der tegner sig et billede af, at den radikale højrefløj er på fremmarch i Europa. Hvad det skyldes, er der forskellige forklaringer på. Det afdækker denne bog.

Medlemspris50,00kr.
Normalpris100,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-884 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Martin Langebach & Andreas Speit: Europas radikale højrefløj – Bevægelser og partier på gader og i parlamenter

Forfatterne, Martin Langebach og Andreas Speit, har været i direkte kontakt med den radikale højrefløj – på gaden, ved manifestationer og valgkampsarrangementer, i parlamentariske forsamlinger og på højrefløjskoncerter i elleve europæiske lande. I et år, fra februar til december 2012, rejste de til yderst forskellige arrangementer på den radikale højrefløj i Europa. De har talt med eksperter, som forsker i temaet og med ofre for højreradikal vold. De har talt med fremtædende personer fra den radikale højrefløj og med folk, som har forladt bevægelsen.

Det er ikke kun udviklingen i de forskellige lande som skitseres, men også særtegn bliver uddybet. I kapitlet om Tyskland f.eks. bliver vurderingen af kammeratskaber og militans fremhævet, i kapitlet om Frankrig er der blik på kvindernes betydning på den radikale højrefløj, i kapitlet om Tjekkiet fremstilles den åbent militante fjendtlighed over for romaer, og i kapitlet om Grækenland diskuteres forholdet mellem samfundskrise og radikal højrefløj.

Bogen viser et meget forskelligartet højreradikalt miljø i Europa. Dog er der det til fælles, at de afviser og bekæmper et pluralt og demokratisk samfund – i kampen bruger dele af den radikale højrefløj vold og afholder sig heller ikke fra mord. Researcharbejdet bekræfter: Den radikale højrefløj er særlig stærk der, hvor det demokratiske samfund er svagt og efterlader et tomrum.

De europæiske spørgsmål om vilkårerne for flygtninge ved Europas ydergrænser, til indvandring og integration, til regulering af finans- og kapitalmarkederne, til arbejdsløshed og fattigdom virker ubesvarede for mange. Og her leverer den radikale højrefløj tilsyneladende svar på de temaer der for længst er blevet den politiske ”midtes” temaer. Det er en udfordring.

Yderligere information

Vægt 500 g

1 anmeldelse af Europas radikale højrefløj

 1. vssolidaritet

  Bibliotekernes lektørudtalelse:

  De tyske forfatterer er hhv. sociolog og socialpædagog samt socialøkonom og journalist. De har fra februar til december krydset Europa tyndt for at opsøge de højreradikale miljøer til arrangementer som fx Danish Defence Leagues Anti-Jihad-arrangement i Mølleparken i Århus marts 2012. De analyserer både de parlamentariske og udenomsparlamentariske grupperinger og søger at finde fællestræk og forklaringer på, hvorfor de radikale miljøer har meget forskellig gennemslagskraft. Bogen er skrevet op til årets Europaparlamentsvalg og beskæftiger sig en del med det paradoksale i, at mange modstanderpartier søger pladser i parlamentet. Det er en meget grundig bog, skræmmende veldokumenteret og med gode analyser og perspektiver. Den afsluttes med en omfattende litteraturliste, der indeholder flest tysksprogede titler
  Sammenligning
  Jeg kan ikke finde anden nyere litteratur, der beskæftiger sig så bredt med højrebevægelser i hele Europa
  Samlet konklusion
  En grundig dokumentation af både den parlamentariske og udenomsparlamentariske højrefløjs stade i Europa.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.