Kina vågner? – Den kinesiske arbejderbevægelse under Xi

Øgede arbejderprotester fra 2000 til 2015 viste en mere selvbevidst kinesisk arbejderbevægelse.

Medlemspris20,00kr.
Normalpris40,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-4000 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Øgede arbejderprotester fra 2000 til 2015 viste en mere selvbevidst kinesisk arbejderbevægelse. Kinas industricentrum ligger i Perleflodens Delta. Arbejdere fra alle dele af landet kom til chokerende forhold: arbejdsgivere der bare forduftede når betalingsdagen nærmere sig, fagforeninger og politi der solidariserede sig med ejerne, når arbejderne protesterede. En bølge af strejker blussede op, med bl.a. Honda-arbejderne i spidsen i juni 2010. Centralt i bogen er artiklerne om arbejderne på Jasic og deres kamp i sommeren 2018. Jasic, et privat firma, der laver svejsemaskiner. Det ligger i Shenzhen, en by på 12 mio. indbyggere i den store provins Guangdong, tæt ved Hongkong. Men hvordan tegner situationen sig i dag efter at parti-staten nu lægger vægt på forebyggende politiindgreb. Det prøver bogen at give et svar på.

108 sider, format 12 x 18 cm.

Yderligere information

Vægt 500 g
Størrelse 120 × 180 cm

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.