CurtSørensen

1917 – Revolution og kontrarevolution i Rusland

Medlemspris50,00kr.
Normalpris100,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-2542 Kategorier: , ,

Beskrivelse

I anledning for 100 – årsdagen for den russiske revolution udgiver Solidaritet antologien:

1917 – Revolution og kontrarevolution i Rusland

Bogen har fire bidrag til forståelsen af den russiske 1917-revolution:

Bertel Nygaard giver i indledningen hovedtrækkene i den historiske udvikling og ruster læseren til de dybere diskussioner om, hvad den russiske 1917-revolution var, og hvad den udviklede sig til.

Den belgiske marxist Ernest Mandel har velunderbyggede betragtninger over den russiske revolution, hvor han affærdiger at se 1917 som et kup.

Paul Le Blancs, professor fra Pittsburg i USA, samler nogle af de vigtigste spørgsmål, set i lyset af aktuelle politiske og videnskabelige diskussioner. Le Blanc polemiserer mod antikommunistiske fortolkninger, men er også kritisk over for dele af den bolsjevikiske politik og den trotskistiske tolkningstradition, som både han og Mandel er rundet af.

Curt Sørensen, tidligere professor ved Århus Universitet, giver i sit indlæg en historisk-sociologisk udviklingsanalyse af de afgørende vendepunkter. Vi får årsager og samenhæng fra revolutionsåret, til konsolideringen af det stalinistiske styre helt frem til og med Anden Verdenskrig.

Curt Sørensen har skrevet et stort afsnit i bogen, der har fået
en lektørudtalelse til bibliotekerne, se afsnit Vurderinger.

Format: 21,5 x 14 cm., 256 sider.

Yderligere information

Vægt 400 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.