Upassende Opførsel - Omslag
Kulturkapellet

UPASSENDE OPFØRSEL

Medlemspris100,00kr.
Normalpris200,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-2690 Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Upassende Opførsel – 100.000 ord imod Den Heteroseksuelle Verdensorden af Mads Ananda Lodahl. Med forord af sexologiprofessor Christian Graugaard og 15 tegninger af Halfdan Pisket.

Bogen samler 50 tekster om køn og seksualitet og væver en dyb og grundig forståelse af queer teori og LGBT historie sammen med Lodahls personlige erfaringer og refleksioner.

“Selvom bogen er fuld af teori og historie, er den også meget personlig og indeholder måske flere hundrede anekdoter fra mit eget liv, fordi jeg synes, det er uærligt, når man som kønsforsker eller teoretiker forsøger at skrive sig selv ud af stoffet. Der er ikke nogen, der står udenfor Den Heteroseksuelle Verdensorden. Vi er alle sammen fanget i den samme labyrint, og her kan den personlige erfaring ofte sige mere end alverdens teorier,” siger forfatteren, der i øvrigt hverken vil kaldes teoretiker eller kønsforsker.

Bogens længere essays kommer bl.a. omkring 4000 års global LGBT historie, det danske sundhedssystems behandling af trans- og interkønnede, LGBT-personer i folkeskolen, forfølgelsen af bøsser under Hitler og i efterkrigstidens København, opfindelsen af ordet homoseksualitet i 1869, begrebet bromance, Ungdomshusets aktionskodeks før rydningen i 2007 og et 76 siders langt (forgæves) forsøg på at besvare spørgsmålet: Hvad er en mand?

Derudover er der 10 interviews og en lang række kortere tekster med en blanding af personlige historier, kønspolitiske analyser og debatstof, og selvom nogle af emnerne kan være komplekse og nye for mange, er Lodahl aldrig akademisk eller indforstået i sit sprog. Han skriver med indsigt, humor og undren og en særlig blanding af sårbarhed, omsorg og indignation, og det stærkt personlige præg giver bogen et næsten skønlitterært sprog, der blander sig med historiske fakta, statistikker, letlæselige indføringer i indviklede teorier og overraskende politiske pointer.

“Man kan ikke forstå tingene rigtigt, hvis man ser på bøsser, kvinder, transkønnede eller mænd som separate grupper. Det hele hænger sammen, og hvis man vil forstå de problemer eller fordele, de forskellige grupper har, må man se på sammenhængen mellem grupperne. Det er den sammenhæng, jeg kalder for Den Heteroseksuelle Verdensorden,” fortæller Mads Ananda Lodahl.

Med Upassende Opførsel sætter Mads Ananda Lodahl et markant aftryk på den danske køns- og seksualitetsdebat, hvor han længe har været en stærk og original stemme. Han har arbejdet med emnet siden 2003, var medstifter af bl.a. Queer Jihad, Queer Film Klub og Copenhagen Queer Festival. Redaktør og medforfatter på Queer Jihads bog Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker! (2013). Talte på TEDxCopenhagen i 2013. Han er uddannet lærer og har studeret queer teori og konflikthåndtering. Har arbejdet som receptionist i diverse sexklubber for mænd og som rådgiver på Sexlinien for Unge hos Sex & Samfund. Anmelder lejlighedsvist film i Dagbladet Information og lever som forfatter, foredragsholder og konsulent.

Januar 2018,  436 sider –                                                   Foto fra rReception 22. januar 2018 – Anmeldt 15/2 2018, 12:53
af Michael Agerbo Mørch  – se siden Bedømmelse

Yderligere information

Vægt 600 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.