Curt Sørensen: Demokrati og socialisme

Curt Sørensen er en af Danmarks førende marxistiske historiker og sociolog og præsenteres her ved en række politiske essays. Bogen er delt i fire hovedafsnit. Den lange kamp for demokrati, en kamp der ikke har været så let som man i dag almindeligvis tror. Efter 2. Verdenskrig blev demokrati endelig realiseret, men dog i en højst tillempet og beskåret form og i dag er selv denne begrænsede form ved at krakelere. Den foruroligende genopstandelse af højreautoritære og undertiden endda fascistiske holdninger, opfattelser og grupperinger. Formerne er nye og mellemkrigsårenes parti og ideologi eksempler ikke uden videre overførbare til nutidige. Men en række grundlæggende holdninger og opfattelser er dog påfaldende ens. Den udbredte myte om ’den socialistiske Sovjetunion’, en myte der har været udbredt i såvel den stalinistiske tradition som i den vestlige totalitarismeteori og offentlige diskurs. Myten er i dag så stærk som nogensinde, båret frem af neoliberalismens dominans samt den massive højredrejning i europæisk politik. Marxismen som en levende forskningstradition og politisk inspiration, en tradition og en inspiration som blev kvalt af stalinismens ideologisering, den efterfølgende kolde krig og kapitalismens enorme magt i forening.

360 sider

Medlemspris60,00kr.
Normalpris120,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-4010 Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Curt Sørensen (1938) har haft en lang karriere som forsker ved Institut for Statskundskab, School of Business and Social Sciences, Aarhus Universitet. Derudover har han forsket ved både London School of Economics and Political Science, Stanford University, Californien og Freie Universität Berlin, samt på en række arkiver og forskningsinstitutioner i Wien, Budapest, Berlin og Amsterdam. Sørensen bla. skrevet Marxismen og den sociale orden, bind 1-2, 1976; disputatsen: Mellem demokrati og diktatur, bind 1-2, 1992, og det historisk-sociologiske værk: Stat, nation, klasse, bind 1-3, 2012-14 om Central- og Østeuropa ca. 1500-1989; samt Den europæiske deltagelseskrise, 2017. Curt Sørensen er med artiklen ”Den russiske revolution i perspektiv” også bidragsyder til Forlaget Solidaritets jubilæumsudgivelse: 1917: Revolution og kontra­revolution, 2017.

Yderligere information

Vægt 600 g
Størrelse 14 × 22 cm

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.