David Downing: Bahnhof ZOO

Medlemspris75,00DKK
Normalpris150,00DKK

Varenummer (SKU): SKU-2916-1 Kategorier: ,

Beskrivelse

En britisk reporter i Berlin tiltrækker tilbud fra alle sider, mens Hitler forbereder sig på at sluge Tjekkoslovakiet.
Freelance-korrespondent John Russell tror ikke på meget. Engang var han kommunist, men nu har han uden illusioner. Den lille britiske patriotisme, han kunne have haft, forsvandt i skyttegravene under 1. verdenskrig. Nu i begyndelsen af 40’erne er han skilt fra sin tyske kone og dater en smart og kynisk skuespillerinde. Russells fodboldgale unge søn, Paul, er, ligesom andre børn på hans alder, medlem af Hitlerjugend. Russel ved, at der vil komme krig, men agter at blive i landet indtil hans uundgåelige tvungne eksil. Men problemer finder ham. Først tilbyder en ven fra den britiske ambassade ham lidt ekstra indtægt, ved at lære engelsk til et par unge jødiske piger, som helst skal til England, før den nazistiske terror eskalerer. Så bliver Russell kontaktet af russerne, som vil have ham til at lave lidt PR for at lette vejen for den kommende aftale mellem Stalin og Hitler. Russell ved, at opgaven hurtigt vil føre til spionage, og vil nødig. Men hans hans afsky for nazismen slider på hans erklærede neutralitet, og han indvilliger i at handle. Den engang neutrale reporter, bliver inden for få uger en fuldgyldig spion og samtidig det eneste håb for de jødiske piger.

John Russels karakter minder om Graham Greens helte som f.eks. Den stille Amerikaner og Den tredje Mand. Samtidig med at Russel er effektiv i sit job kæmper han med sine personlige relationer. I sit indre længes han efter en mening med livet, noget som er for noget i stedet for det passive i at være imod noget. Han er et skib uden navigatør og leder efter en klar og lige kurs. Kampen for at finde den indre fred er Bahnhof ZOO’s kerne.

Udgivelse: december 2021 – 328 sider, paperback 14 x 22 cm.

https://solidaritet.dk/vare/david-downing-bahnhof-zoo/http://

Pris 150 kr.

Yderligere information

Vægt 450 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.

Følg os - få nyheder & podcasts direkte i dit feed

Facebook Instagram Facebook Twitter