Forside Boligpolitikkens storhed og fald

Boligpolitikkens storhed og fald

20DKK

Varenummer (SKU): SKU-969

Beskrivelse

Margit Kjeldgaard:

Boligpolitikkens storhed og fald

Alt for stille har befolkningen fordelt sig mellem ejerboliger og almene bo-liger og mellem fattige og rige ghettoer. Boligen især har gjort, at polariseringen og uligheden er blevet større de seneste 10-15 år.

Politikerne har lavet skattestop for boligejere, og nye usikre boliglån er opfundet på finansmarkedet. Det gav især klar fordel for overklassen, men dett gav krisen fra 2008 ekstra styrke.

Den politiske kamp mellem de kollektive boligformer og det private marked er nærmest blevet tabu. Alle fra den borgerlige blok til Socialdemokratiet har bøjet sig for boligejeres interesser. Men selv i SF og Enhedslisten tør man ikke længere foreslå højere skat hos de rige boligejere.

Margit Kjeldgaard analyserer Enhedslistens forslag om at beskatte gevinsten af prisstigninger hos boligejere, når de sælger deres sidste ejerbolig. Selvom Margit selv er medlem af Enhedslisten forkaster hun forslaget og argumenter i stedet for at beskatte boligejerne hårdere og løbende. Kun derved, dokumenterer hun, kan venstrefløjens ønske om større lighed mellem boligejere og lejere opnås.

Endeligt foreslår Margit en frivillig afvikling af de mange ejerboliger. Hensigten er, at begrænse beboernes kapitalistiske interesser og tilfældige spekulationsgevinster under højkonjunkturer samt at begrænse deres søvnløse nætter og tvangsauktioner under lavkonjunkturer. Virkningen vil være langsom opblødning af den nuværende opsplitning i rige og fattige kvarterer og en stabilisator i økonomien.

 

Yderligere information

Vægt 150 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Boligpolitikkens storhed og fald”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Radioaktiv

audio

Sange om merværdi #4: Kritiske Politter og Rethinking Economics, pt. 1

Verden over er økonomistuderende begyndt at organisere sig med henblik på at reformere økonomistudiet. Kritikken går på, at det moderne økonomistudie er blevet alt...

Følg os

1,494FansLike
18FollowersFollow
4SubscribersSubscribe