Forside Midnat i århundredet

Midnat i århundredet

Bedømt som 5.00 ud af 5 baseret på 1 kundebedømmelse
(1 kundeanmeldelse)

100DKK

Aage Kjelsø har været med i flere slag imod fascisterne, men nu er han blevet fanget i et spindelvæv af beskyldninger, som han ikke forstår. Foran den 24-årige dansker ligger nu en tilståelseserklæring. Kan han redde sit eget skind ved at skrive under? Bogens forfatter, Andreas Bülow, har været i spanske, hollandske og danske arkiver for at finde ud af hvad der præcist skete med Aage Kjelsø. Romanen er således baseret på en virkelig historie og belyser for første gang, hvordan en dansker havnede i en af de såkaldte tjekaer, den russiske efterretningstjeneste NKVDs hemmelige fængsler på spansk grund.

Varenummer (SKU): SKU-982

Beskrivelse

oAndreas Bülow: Midnat i århundredet

oKan et individ være med til at ændre historien? Hvad gør en krig ved menneskers handlinger? Er partiets linje altid den rigtige? Det er nogle af de spørgsmål som behandles i romanen Midnat i århundredet. Romanen starter i 1938, midt under den spanske borgerkrig. Aage Kjelsø ligger i en kælder i Barcelona. Han bliver tortureret og anklaget for at havde myrdet en østeuropæisk kaptajn og være en del af et spionage-netværk. Hvordan er han havnet på dødsgangen? Aage Kjelsø har været med i flere slag imod fascisterne, men nu er han blevet fanget i et spindelvæv af beskyldninger, som han ikke forstår. Langsomt rulles hans liv op – fra opvæksten i Rødovre til hans tid ved fronten i Madrid og kærligheden i Barcelona. Foran den 24-årige dansker ligger nu en tilståelseserklæring. Kan han redde sit eget skind ved at skrive under? Bogens forfatter, Andreas Bülow, har været i spanske, hollandske og danske arkiver for at finde ud af hvad der præcist skete med Aage Kjelsø. Romanen er således baseret på en virkelig historie og belyser for første gang, hvordan en dansker havnede i en af de såkaldte tjekaer, den russiske efterretningstjeneste NKVDs hemmelige fængsler på spansk grund.

Yderligere information

Vægt 501 kg

1 anmeldelse af Midnat i århundredet

 1. Vurderet 5 ud af 5

  Alfred Lang / autonom infoservice

  Den revolutionære forfatter Andreas Bülow har skrevet en spændende og bevægende roman om 30’ernes Spanien: ”Midnat i århundredet”. Romanen tager udgangspunkt i to unge danske trotskisters spontane rejse til Spanien, hvor de deltager i modstanden mod generalissimo Francos militære kup mod den folkevalgte republik.
  I modsætning til de allerfleste bøger om Den Spanske Borgerkrig, der er udkommet på dansk, så giver Andreas Bülows roman et kvalificeret indblik i de dramatiske konflikter indenfor den antifascistiske lejr. Konflikter der var af afgørende betydning for, at fascisterne sejrede …

  • Ekstra: Facts om konflikterne i den antifascistiske lejr under borgerkrigen

  http://www.autonominfoservice.net/2014/12/24/anmeldelse-ny-roman-om-revolution-og-kontrarevolution-i-spanien/

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Radioaktiv

audio

Sange om merværdi #4: Kritiske Politter og Rethinking Economics, pt. 1

Verden over er økonomistuderende begyndt at organisere sig med henblik på at reformere økonomistudiet. Kritikken går på, at det moderne økonomistudie er blevet alt...

Følg os

1,400FansLike
11FollowersFollow
1SubscribersSubscribe