Forside Per Bregengaard: Et feministisk blik på økonomi

Per Bregengaard: Et feministisk blik på økonomi

40DKK

Varenummer (SKU): SKU-2763

Beskrivelse

oPer Bregengaard: "Et feministisk blik på økonomi – et bidrag til kritikken af nationaløkonomien og til udviklingen af en demokratisk, rød-grøn omstillingspolitik"

  o

 • oEt feministisk blik på økonomi dokumenterer, at den borgerlige videnskab: nationaløkonomi diskriminerer kvinder og deres traditionelle aktiviteter. Det modvirker kønnenes ligeværd.
  o
 • o

 • oEt feministisk blik på økonomi analyserer national­økonomiens grundlæggende antagelser om menneske og samfund og deres retfærdiggørelse af de herskende ­økonomiske forhold.
  o
 • o

 • oEt feministisk blik på økonomi skitserer en videnskabelig understøttet menneske-, samfunds-, natur- og ­historieopfattelse, der kan fungere som modstykke til den ­liberalistiske fortælling om menneske og samfund.
  o
 • o

 • oEt feministisk blik på økonomi runder af med at diskutere nogle eksempler på mindre og mere vidtgående politisk-økonomiske reformer, en omstillingspolitik med et feministisk præget samfundsforandrende perspektiv.
  o

oHensigten med en magtkritisk feministisk økonomiforståelse er at bidrage til alle køns frigørelse. Feminismen løsriver sig dermed fra ét bestemt køn og forvandler sig til at være klassekamp mod den magt kapitalen og de kapitalistiske produktionsforhold udøver. Målet er et feministisk præget økosocialistisk demokrati.

o

oFra: Nørrebrobladet , og Ulf Vincents Olsens anmeldelse, plus Bregengaards replik hertil – se afsnit: Bedømmelse

Yderligere information

Vægt 100 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Per Bregengaard: Et feministisk blik på økonomi”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Radioaktiv

audio

Sange om merværdi #4: Kritiske Politter og Rethinking Economics, pt. 1

Verden over er økonomistuderende begyndt at organisere sig med henblik på at reformere økonomistudiet. Kritikken går på, at det moderne økonomistudie er blevet alt...

Følg os

1,495FansLike
18FollowersFollow
4SubscribersSubscribe