Per Bregengaard: Skattens skarpe klo

”Vi flås af skattens skarpe klo”, lyder en af verselinjerne i Internationale. Men skattens skarpe klo kan også bruges i en demokratisk, rød og grøn omstillingspolitik:

  • Afgifter kan dreje forbrugssammensætningen fra sundheds- og klimaskadelige varer til sundere og mere klimaneutrale produkter.
  • Skatte- og afgiftspolitikken kan sikre, at det ikke er de mindrebemidlede, der bærer den grønne omstillings byrde.
  • En rød skatte- og afgiftspolitik kan skabe større økonomisk lighed (også globalt).
  • Skatteomlægninger kan anvendes til at fremme offentlige investeringer og demokratiske virksomhedsformer

Medlemspris75,00kr.
Normalpris150,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-4001-1 Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

”Vi flås af skattens skarpe klo”, lyder en af verselinjerne i Internationale. Men skattens skarpe klo kan også bruges i en demokratisk, rød og grøn omstillingspolitik:

  • Afgifter kan dreje forbrugssammensætningen fra sundheds- og klimaskadelige varer til sundere og mere klimaneutrale produkter. De kan også fremme forandringer i teknologi og produktionsprocesser i en mere grøn retning.
  • Skatte- og afgiftspolitikken kan sikre, at det ikke er de mindrebemidlede, der bærer den grønne omstillings byrde, mens de velhavende kan betale sig fra den.
  • En rød skatte- og afgiftspolitik kan skabe større økonomisk lighed (også globalt), finansiere vækst i velfærd og hæmme samfundsskadelig finansiel spekulation.
  • Skatteomlægninger kan anvendes til at fremme offentlige investeringer og demokratiske virksomhedsformer på bekostning af de profitdrevne, der er sat i verden for at give det maksimale udbytte til ejerne.

Yderligere information

Vægt 1200 g
Størrelse 190 × 260 cm

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.