Perry Anderson: Fra antikken til feudalismen

En kompleks, smuk sammenvævet værk om Europa fra de gamle grækere til de moderne absolutiske stater …spændende Guardian

Fantastisk … stærk og lysende intelligent Eric Hobsbawn,  New Statesman

De åndeløse rækker indsigter, og selve opbygningen af værket gør dette værk til en formidabel intellektuel milepæl New York Review of Books

En vovet fortælling om de to årtusinder mellem Perikles og Ludvig d. 14. Sunday Times En intellektuel fornøjelse at læse. Anderson evner både at belyse med eksempler og give de kortfattede generaliseringer. Times Higher Educational Supplement

Medlemspris60,00kr.
Normalpris120,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-4014 Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

Fra Antikken til Feudalismen og Den absolutistiske Stat udgør to bind af ét samlet værk som i dag regnes for en klassiker inden for Marxistisk historieskrivning Med et imponerende greb om historieskrivningen undersøger Anderson sammenhængen mellem samfundets produktions- og statsformer. Men med Andersons egne ord: Kampen mellem samfundsklasser afgøres i sidste ende ikke på det økonomiske eller kulturelle plan, men derimod på det politiske. I dette første bind viser Anderson hvordan Romerrigets slavebaserede produktion var afhængig af en stadig forsyning af krigsslaver fra kejserstatens krigsførelse. Da dens ekspansion stoppede, meldte krisen sig i den hjemlige produktion. Anderson viser videre hvordan den feudale produktionsform var et resultat af et sammenstød mellem det romerske slavesamfund og den germanske stammeorganisering: den livegne bonde og den feudale herremand opstod som syntese af disse. Det europæiske landkort blev skåret ud i et væld af små domæner, og i sprækkerne mellem disse voksede handelsbyer frem. En stærk, central autoritet havde ingen grobund under disse forhold. Romerriget havde derimod ikke bredt sig til den (nord)østlige ende af kontinentet. Anderson viser hvordan den østeuropæiske udvikling først meget senere—og under Vesteuropæisk indflydelse—fik den feudale dynamik som drev de vestlige samfunds frem. Denne blev tilmed destabiliseret af de store folkevandringer fra Centralasien.

325 sider

Yderligere information

Vægt 600 g
Størrelse 155 × 235 cm

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.