Forside Bøger Biografi Stig Hegn: Et herligt liv – en ungdom i VS og afdelingen i Esbjerg

Stig Hegn: Et herligt liv – en ungdom i VS og afdelingen i Esbjerg

120,00DKK

Varenummer (SKU): SKU-2023 Kategorier: ,

Beskrivelse

Stig Hegn: Et herligt liv – en ungdom i VS og afdelingen i Esbjerg. Udgivet december 2015, 422 sider.

Det var år, der var værd at mindes:

Dengang Venstresocialisterne dominerede den politiske scene. Det var dengang, da rensnings-anlægget Lynetten blev blokeret i protest mod den giftige epoxymaling. Med VS-borgmesteren Villo Sigurdsson i spidsen. Det var dengang, hvor Nørrebro var blokeret i protest mod
saneringer, hvor folketingsmedlemmet fra VS, Thio Tyroll, var på sin parlamentariske plads: blandt de, der blokerede nedrivningen af lege-pladsen Byggeren.

Det var årene, hvor ungdomsoprøret fandt sit politiske udtryk, ikke med hash og bare
bryster i Thylejren, men i en aktiv kamp mod et borgerligt samfund, hvor socialdemokraterne og andre borgerlige forsvarede det bestående. Men hvor VS viste vejen til forandring – det politiske fra ungdomsoprøret i 1968, som blomstrede i perioden 1975-85.

Det er en partisoldat fra Esbjerg, Stig Hegn, der fortæller om en ungdom, hvor VS spillede hoved-rollen. Vi følger arbejdet i afdelingen og deres blad, VS-kysten. Vi følger VS’ hovedbestyrelse og kongresser. Men vigtigst: hvordan var det med VS og det faglige arbejde, alle fagforeningerne, alle strejkerne og besættelserne: Uniprint, havnearbejderne, strejkestøtten, påskestrejkerne – dengang arbejderne kæmpede og ikke ville finde sig i den borgerlige indkomstpolitik.

Anmeldeser, se siden  Bedømmelse, hvor der 
også er anmeldelse for biblioteker
plus fra Socialistisk Information

Yderligere information

Vægt 700 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.