Zerocalcare: Kobane Calling

Kobane Calling er en rejsebog fra Tyrkiet, Syrien og Irak og en fortælling om mennesker, der kæmper mod ISIS , Tyrkiet og deres egne fordomme for at skabe et nærdemokratisk samfund med plads til alle – RO JAVA.

Medlemspris100,00kr.
Normalpris200,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-4002 Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Kobane Calling er både et komplekst og ligefremt værk. Det er en fortælling om virkelige begivenheder fra forfatteren Zerocalcares to rejser til grænsen mellem Tyrkiet og Syrien (og til Irak). Det er også en virkeligt god litterær fortælling.

Fortællestilen er typisk for Zerocalcare. Alle hans tidligere værker blander elementer fra forfatterens liv ind i komplicerede fiktive fortællinger. De har en vekslen imellem en intim adgang til den litterære udgave af Zerocalcares tanker og følelser og en række kunstneriske greb, der holder læseren på en vis afstand fra den virkelige forfatter. Man møder Zerocalcares venner, hans elskede Rebibbia (et kvarter i Rom, som han ikke frivilligt forlader) og hans forældre. Forældrene er konsekvent i alle hans værker tegnet som hønen Lady Kluk fra Disneys Robin Hood og Hr. Ping – den kiksede, men entusiastiske nudelsælgende gås fra Kung Fu Panda. En handlekraftig, beskyttende og stædig mor, en far som Zerocalcare (ligesom Kung Fu Panda) ikke ønsker at efterligne.

Bæltedyret optræder også i alle Zerocalcares værker og giver os adgang til en del af Zerocalcares indre liv. Hans indre diskussioner med fiktive karakterer, især Bæltedyret, tager ofte udgangspunkt i, hvordan Zerocalcare opfører sig overfor andre mennesker. På sin vis repræsenterer Bæltedyret et aspekt af Zerocalcares bevidsthed – både hans ansvarsfølelse overfor andre mennesker og frygt for at svigte dem eller tage sig dårligt ud.

Dog adskiller Kobane Calling sig fra hans andre værker: Det er ikke en fiktiv fortælling. Den gør opmærksom på, hvad der er virkelighed, og hvad der er hans kunstneriske bearbejdning af virkeligheden, og den argumenterer løbende for, hvorfor den er skrevet, som den er skrevet. Det er lykkedes Zerocalcare at gøre en hårrejsende fortælling om livet i et samfund i krig, om et samfund som folk kæmper og dør for at opbygge og bevare, til en bog, hvor man i løbet af ganske få sider både kan nå at grine og græde.

268 sider, format: 19 x 26 cm.

Yderligere information

Vægt 1200 g
Størrelse 190 × 260 cm

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.