boaventura omslag web

Boaventura de Sousa Santos : Erkendelser fra Syd – Retfærdighed mod vidensdrab

Medlemspris100,00kr.
Normalpris200,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-2873 Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Santos viser her i bogen, at vores måder at måle resultater på, altså selve vores kriterier, er euro-centriske.

Kolonialiseringen og de forskellige former for imperialisme har betydet, at oprindelige folks viden systematisk er blevet slettet, ”glemt”, tiet ihjel, eller med Santos’ udtryk, dræbt.

Der går simpelthen viden tabt, fordi den ikke passer ind i den vestlige matrice. Det er ikke tilfældigt. Ej heller er det fordi, at der ikke er ”plads” til flere typer viden. Der er snarere tale om en slags kognitiv eller epistemisk imperialisme, der fungerer side om side med og tæt flettet sammen med den imperialisme, vi på venstrefløjen altid har talt om.

Vi har talt meget om imperialisme og global (u)retfærdighed på venstrefløjen, især siden Lenins bøger om denne. Nu er det tid til at også at tale om den globale uretfærdighed på det erkendelsesmæssige plan. Det er tid til at forandre samtalen. 

Se anmeldelse af Santos fra Socialistisk Information under Bedømmelser 

Yderligere information

Vægt 600 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.