bellamy foster omslag

Hvad enhver miljøforkæmper behøver at vide om kapitalisme

Magdoff og Foster påpeger hvor galt det står til med kloden og dens økologiske tilstand. På nogle områder endda nærmest katastrofalt. Det er ikke ’kun’ er klimaforandringen, som udgør en risiko for planeten og menneskeheden, men også bl.a. udtømningen af ikke-fornyelige ressourcer, udryddelsen af dyrearter/tab af biodiversitet, forureningen/forsuringen af havene osv. osv. De kalder på nødvendigheden af en revolution, en økologisk (baseret) revolution, der fører til socialisme, dvs. ”skabelsen af et demokratisk planlæggende samfund”, og som ”betyder at den onde cirkel med udbytningen af både mennesker og natur brydes

Medlemspris50,00kr.
Normalpris100,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-1586 Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Fred Magdoff & John Bellamy Foster: Hvad enhver miljøforkæmper behøver at vide om kapitalisme – En borgerguide om kapitalisme og miljøet

Magdoff og Foster påpeger hvor galt det står til med kloden og dens økologiske tilstand. På nogle områder endda nærmest katastrofalt. Det er ikke ’kun’ er klimaforandringen, som udgør en risiko for planeten og menneskeheden, men også bl.a. udtømningen af ikke-fornyelige ressourcer, udryddelsen af dyrearter/tab af biodiversitet, forureningen/forsuringen af havene osv. osv. Magdoff og Fosters bog går et spadestik eller to dybere end de fleste der påpeger krisen og som mener, at det kan ske inden for det kapitalistiske systems rammer. De kalder på nødvendigheden af en revolution, en økologisk (baseret) revolution, der fører til socialisme, dvs. ”skabelsen af et demokratisk planlæggende samfund”, og som ”betyder at den onde cirkel med udbytningen af både mennesker og natur brydes”

Jeg er ikke sikker på hvem, der mest behøver at læse denne ubarmhjertigt overbevisende bog: Miljøforkæmpere, som forestiller sig vi kan løse den økologiske krise uden at konfrontere kapitalismen, – eller venstrefløjsfolk, som endnu har til gode at erkende, at den økologiske krise som det højeste udtryk for den kapitalistiske trussel. Det gælder begge parter, og så en del flere. Uomgængelig og nødvendig.
– Naomi Klein, forfatter til Chokdoktrinen og Intet bliver som før. Kapitalisme vs. Klima
Det er på tide vi begynder at diskutere, om ikke væksten i forbrug skal veksles til mere tid med vores børn og alt det der ligger efter fyraften. Om vi ikke kan blive bedre til at dele det der er.
Johanne Schmidt-Nielsen, folketingsmedlem for Enhedslisten

Udgivelse juni 2015, 206 s., 140 x 220 mm.

Yderligere information

Vægt 450 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.