Per Bregengaard: Er nordisk socialisme farbar vej – diskussion af Pelle Dragsted’s ”Nordisk Socialisme”

Per Bregengaards bog tager fat i de begreber, vi på venstrefløjen bruger så meget af vores vågne tilværelse på at diskutere og kæmpe for. Han behandler emner som revolution, forskellige strategier hertil, kapitalismens omfang og betydning, og dens sammenhæng – eller ikke-sammenhæng – med den menneskelige natur, klassekamp og demokratikamp, som for nogle af os er to uadskillelige nødvendigheder. På den måde kan man sige, at Per Bregengaard når godt omkring begreberne i sin knap 200 siders bog. Det er en bog, man med fordel kan læse i forbindelse med et studieforløb eller som forberedelse til en større ideologisk afklaring.

Skriver Pernille Frahm i sin anmeldelse. Læs den hele her:

120,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-4008-1 Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Formålet med udgivelsen af en bog, der udfordrer og debatterer Pelle Dragsteds Nordisk Socialisme, er at opsamle og bidrage til venstrefløjens diskussioner af hans forståelse af samfundsforholdene og ideer til en farbar vej til socialisme. Pelle Dragsteds værk lægger op til diskussioner om begreberne socialisme og kapitalisme og af samfundets og statsmagtens karakter, om fordele og ulemper ved forskellige ejendomsformer, om modsætningen mellem markedskræfter og en demokratisk plan­økonomisk styring. En socialistisk politik og strategi stivner næppe nogensinde til en fastlåst opskrift. Og det er lige så sikkert, at der altid vil eksistere forskellige tolkninger af situationen og mere eller mindre modstridende politiske og strategiske strømninger på venstrefløjen. Den har det bedst, når de forskellige strømninger er i dialog med hinanden. Vi håber, at udgivelsen af Er Nordisk Socialisme farbar vej kan være til nytte f.eks. i studiekredse om Nordisk Socialisme og i politiske diskussioner af, hvad venstrefløjen vil på kort og længere sigt.

 

Udgivelse: Marts 2022 – 205 sider, paperback

Yderligere information

Vægt 200 g

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.