Per Bregengaard og Søren Kolstrup: Fra en farlig til en samfundsnyttig finanssektor – en politisk indføring i Enhedslistens rapport: ”En finanssektor, som tjener flertallet”.

Medlemspris20,00kr.
Normalpris40,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-4008 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Finanssektoren er mærket af flere skandaler. Danske Bank og Nordeas’ hvidvask af kriminelles pengeoverførsler og Nordeas og Jyske Banks medvirken til skattesnyd vækker forargelse og kritik. Særlig når velfærdssamfundet lider under manglende resurser.

Enhedslisten udgav i december 2018 rapporten: ”En finanssektor, som tjener flertallet – Enhedslistens forslag til strukturreformer i den danske finanssektor”.

Tidligere folketingsmedlem, Søren Kolstrup, og tidligere borgmester, Per Bregengaard,  fra Enhedslistens Politisk-Økonomisk Udvalg giver i denne bog over 50 sider en let forståelig indføring i, hvorfor storbankerne er farlige, og til rapportens forslag til en samfundsnyttig finanssektor. Samtidig indeholder bogen 10 siders kritik fra finanssektorens interesseorganisation, Finans Danmark, og endelig 15 siders uddrag af folketingsdebatten  omkring offentlig drevet banker og en opsplitning af storbankerne.

Udgivelsen er velegnet når der skal argumenteres i diskussionerne om hvordan velfærd hænger sammen med kapitalismen herunder den finansielle sektor. Der er mange væsentlige dagsordener i samfundsdebatten. Overordnet bør de set fra et økonomisk perspektiv fokusere på demokrati, social udligning og økologisk bæreevne, altså en demokratisk, rød-grøn omstilling af samfundet. En reform af finanssektoren er her brandaktuel.

Per Bregengaard og Søren Kolstrup: Fra en farlig til en samfundsnyttig finanssektor – en politisk indføring i Enhedslistens rapport: ”En finanssektor, som tjener flertallet”. Efterskrift ved Enhedslistens Politiske Økonomiske Udvalg og Pelle Dragsted.

Udgivelse 21. maj 2019, 100 sider, 40 kr.

 

De to forfattere; Bregengaard & Kolstrup inviterede til reception for bogens udgivelse den 21. maj 2019 Rune Lund og Pelle Dragsted fra Enhedslisten. De kvitterede for bogen ved hver sit oplæg. Pelle Dragsted’s kan ses her:

Yderligere information

Vægt 200 g

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.