Perry Anderson: Enevældens tilblivelse

(1 kundeanmeldelse)

En kompleks, smuk sammenvævet værk om Europa fra de gamle grækere til de moderne absolutiske stater …spændende Guardian

Fantastisk … stærk og lysende intelligent Eric Hobsbawn,  New Statesman

De åndeløse rækker indsigter, og selve opbygningen af værket gør dette værk til en formidabel intellektuel milepæl New York Review of Books

En vovet fortælling om de to årtusinder mellem Perikles og Ludvig d. 14. Sunday Times En intellektuel fornøjelse at læse. Anderson evner både at belyse med eksempler og give de kortfattede generaliseringer. Times Higher Educational Supplement

Medlemspris100,00kr.
Normalpris200,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-4013 Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Fra Antikken til Feudalismen og Enevældens tilblivelse udgør to bind af ét samlet værk som i dag regnes for en klassiker inden for Marxistisk historieskrivning Med et imponerende greb om historieskrivningen undersøger Anderson sammenhængen mellem samfundets produktions- og statsformer. Men med Andersons egne ord: Kampen mellem samfundsklasser afgøres i sidste ende ikke på det økonomiske eller kulturelle plan, men derimod på det politiske. I dette andet bind viser Anderson hvordan adelens magt i den sene middelalder truedes af både livegenskabets ophævelse og af det fremvoksende byborgerskabs kontrol med handelen. Enevælden opstod som følge af denne krise. Den stærke centralmagt gjorde det både muligt at holde en oprørsk bondestand nede og at få nogen kontrol med de før så uregerlige byer, samtidig med at den sikrede adelens ejendomsret over jorden. Anderson viser hvordan enevældens historie også er den kapitalistiske produktionsforms historie – både fordi enevælden sikrede den private ejendomsret, men også fordi den for første gang muliggjorde imperialistisk ekspansion over hele kloden. Men den østeuropæiske udvikling adskilte sig fra den vestlige på grund af den senere fremkomst af den feudale produktionsmåde. Enevældet opstod således i øst dels for at tvinge bønderne i livegenskab, og dels som svar på et tiltagende Vestligt militært pres. Eftervirkningerne af denne alternative udvikling viste sig helt op i det 20. århundrede og i den Russiske revolution.

645 sider

Yderligere information

Vægt 1200 g
Størrelse 155 × 235 cm

1 anmeldelse af Perry Anderson: Enevældens tilblivelse

  1. Steen (verificeret ejer)

    Hvis man vil vide noget om hvordan verden hænger sammen, og hvorfor verden i dag ser ud som den gør, skal man læse disse to bøger! (Evt. suppleret med Kapitalen Bd. 1-3).

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.