Forside Petros Markaris: Forfaldne lån

Petros Markaris: Forfaldne lån

Bedømt som 5.00 ud af 5 baseret på 1 kundebedømmelse
(1 kundeanmeldelse)

100DKK

Sommeren 2010 raser finanskrisen i Grækenland med fyringer, nedskæringer af lønninger og pensioner, krav fra EU om yderligere nedskæringer – og støtte til bankerne. En bankdirektør halshugges samtidig med en plakatkampagne, der opfordrer lånere til ikke at betale deres lån tilbage til bankerne. Yderligere to finansfolk og ejeren af et inkassobureau bliver halshugget, mens endnu en kampagne mod bankerne bliver iværksat. Kommissær Haritos står over for en af sine vanske-ligste sager og kommer under voldsomt politisk pres. Først må han kæmpe internt for at afvise, at der er tale om terror. Derefter må han jage en genial morder, der hele tiden er et skridt foran ham.

Varenummer (SKU): SKU-1655

Beskrivelse

oPetros Markaris: Forfaldne lån

oSommeren 2010 raser finanskrisen i Grækenland med fyringer, nedskæringer af lønninger og pensioner, krav fra EU om yderligere nedskæringer – og støtte til bankerne. En bankdirektør halshugges samtidig med en plakatkampagne, der opfordrer lånere til ikke at betale deres lån tilbage til bankerne. Yderligere to finansfolk og ejeren af et inkassobureau bliver halshugget, mens endnu en kampagne mod bankerne bliver iværksat. Kommissær Haritos står over for en af sine vanske-ligste sager og kommer under voldsomt politisk pres. Først må han kæmpe internt for at afvise, at der er tale om terror. Derefter må han jage en genial morder, der hele tiden er et skridt foran ham.

oJa, så aktuel kan en krimi være. Petros Markaris er Grækenlands største krimiforfatter, foruden forfatter til teaterstykker mv.. Derudover er han kendt som en flittig venstreorienteret samfundsdebatør. Hans første krimi med kommissær Haritos, De sene nyheder, udkom i 1995, og er blevet oversat til 13 sprog. Forfaldne lån er den første danske udgivelse af Markaris. Og det første bind i “Krisetrilogien” der alle i krimiens univers beskæftiger sig med den græske krise.

oEn stærk bog for den samfundskritiske krimilæser med stof til eftertanke over årsager til og konsekvenser af den økonomiske og sociale krise i Grækenland. En perfekt krimi for dem, der gerne vil undersøge det hektiske og kaotiske dagligliv i Athen eller for dem, der er til en afslappet badeferie på de græske øer. Bogens hovedperson, politikommissær Haritos fungerer som en ny og alternativ rejseguide i græske anliggender.
oTom T. Kristensen,
oEkstern lektor
opå Grækenlandsstudier, Københavns Universitet

o.

oAnmeldelser, se Bedømmelser: her er lektørudtalelse for biblioteker og Finn Hansen fra Krimi-cirklen

Yderligere information

Vægt 500 kg

1 anmeldelse af Petros Markaris: Forfaldne lån

 1. Vurderet 5 ud af 5

  Finn Hansen

  PETROS MARKARIS: FORFALDNE LÅN. Oversat af Peter Vejleskov fra græsk 308 Sider. Kr. 100,-
  Undertegnede bekendt, tror jeg det er første gang, vi bliver præsenteret for en græsk kriminalforfatter på dansk.
  Navnet er Petros Markaris. Forfatteren er foruden også en flittig samfundsdebatør i sit hjemland hvor han også har skrevet teaterstykker, drejebøger til film og har oversat klassiske tyske værker til græsk.
  Hans første krimi, med sin gennemgående helt, skulle det senere vise sig, kriminalkommissær Haritos. Som det ses er bogen allerede skrevet i 2010. Set i lyset af hvordan vi hver dag i TV kan følge et Grækenland på vej mod afgrunden vis de ikke lader sig dikterer af EU
  Handlingen: Sommeren 2010 raser finanskrisen i Grækenland med det til følgemasse af fyringer, og drastiske nedskæringer af lønninger og pensioner, samt flere og flere krav fra EU om yderligere nedskæringer – og støtte til bankerne.
  Men da en bankdirektør halshugges samtidig med en plakatkampagne, der opfordrer lånere til at springe op og ned på at betale deres lån tilbage til bankerne. Yderligere to finansfolk og ejeren af et inkassobureau bliver halshugget, mens endnu en kampagne mod bankerne bliver iværksat. Midt i hele suppedasen står Kommissær Haritos. Han står over for en af sine vanskeligste sager og kommer naturligvis under voldsomt politisk pres og ditto fra medierne. Først må han kæmpe internt for at afvise, at der er tale om terror. Derefter må han jage en genial seriemorder, der hele tiden er et skridt foran ham.
  Ja, så aktuel kan en kriminalroman være. Petros Markaris viser med Forfaldne Lån hvorfor han regnes som Grækenlands største krimiforfatter. Værket er også det første bind i “Krise-trilogien” der alle i krimiens univers beskæftiger sig med den græske krise.
  Det er en stærk aktuel bog for den samfundskritiske krimilæser som giver stof til eftertanke over hvad de egentlige årsager til og konsekvenser af den økonomiske og sociale krise i Grækenland. Det er samtidig en perfekt krimi for dem, der gerne vil undersøge det hektiske og kaotiske dagligliv i Athen eller for dem, der er til en afslappet badeferie på de græske øer. Bogens hovedperson, politikommissær Haritos fungerer som en ny og alternativ detektiv som det er interessant at følge i de to næste bøger.
  NB. Bemærk også prisen.
  Finn Hansen.
  KRIMI-CIRKLEN

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Radioaktiv

audio

Sange om merværdi #4: Kritiske Politter og Rethinking Economics, pt. 1

Verden over er økonomistuderende begyndt at organisere sig med henblik på at reformere økonomistudiet. Kritikken går på, at det moderne økonomistudie er blevet alt...

Følg os

1,400FansLike
11FollowersFollow
1SubscribersSubscribe