Paul Frölich: Rosa Luxemburg – ide og handling

Medlemspris125,00kr.
Normalpris250,00kr.

Varenummer (SKU): SKU-4005-1 Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

I dagens krisesituation fremstår Rosa Luxemburg med fornyet aktualitet. Som tysk-polsk socialist gennemlevede hun den kaotiske situation i tiden før første verdenskrig hvor hun prøvede at videreføre Karl Marx’ tanker, og på mange måder blev konfronteret med imperialismens uløselige modsætninger. Det krævede et opgør med traditionelle socialdemokratiske synspunkter om løsninger inden for kapitalismens rammer, et opgør hvor arbejderklassens selvstændige rolle stod i centrum. Men kampen kostede hende livet, hun blev myrdet af fascistiske lejesoldater i 1919 – den første sten på vejen til en nazistisk magtovertagelse var ryddet af vejen.

Biografien blev udgivet på tysk i 1939 og kom senere på engelsk, fransk, spansk og italiensk – så den udfylder et hul i den danske socialistiske litteratur. Den udgives i en tid, hvor mange med rette må sætte spørgsmålstegn ved den aktuelle

512 sider

Yderligere information

Vægt 700 g
Størrelse 15 × 22 cm

Støt op om Solidaritet

Vi har brug for dig! Med din støtte sikrer du Solidaritets fortsatte eksistens. Vi sætter pris på ethvert økonomisk bidrag.

Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard - og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.

20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.