2 min. læsetid

Dronning Louises Bro blev i går lukket ned for biler i 7 minutter ad flere omgange. Arrangørerne forklarer her deres bevæggrunde.

Har du selv noget på hjerte? Så skriv til Solidaritet


Solidaritet dækker Extinction Rebellions klimaaktivisme over hele verden. Klik på banneret for mere fra bevægelsen.

Af Extinction Rebellion 2200N

Hvorfor blokerer vi for bilerne? Hvorfor skal ‘klimatosserne’ genere billister i 7 min af deres liv, når de er på vej hjem fra job til weekenden for at slappe af foran tv’et, eller i byen og drikke nogle øl.

Vi prøver at få folk til at reflektere over, at vi er nødt til at ændre på vores overforbrug, miljøsvineri og ressourcespild. Vi er nødt til at forholde os til, at klimaet kollapser rundt omkring på kloden – lige NU. Det er lidt ligesom vores børn, som vokser op. Pludselig opdager du; hold da op hvor er mit barn blevet stor. Fordi det sker dagligt, lægger vi ikke mærke til kollapset – sådan rigtigt. Det bliver normalen.

Men du og jeg er nødt til at forholde os, når politikerne ikke tør tage ansvar.
Vi er nødt til det for dit og mit barns fremtid.
Og vi er nødt til at presse politkerne til at erklære klima-undtagelses-tilstand. Vi er nødt til at få dem til at tage ansvaret på deres skuldre og lave seriøs klimalovgivning. Hvis de ikke vil eller tør – må de væk.

Vi kommer kun til at opleve mere ekstremt vejr, flere flygtninge, mere kamp om vand og mad, mere kamp om den mere og mere udpinte jordklode, mere ulighed, mere elendighed. Vi kan ikke være det bekendt over for vores børn!

2200 Nørrebro er en stærk bydel. Vi kan – om noget sted – gøre noget.
Derfor skal vi handle NU! Gør noget! Læg pres på magthavere, demonstrer, vær ulydig og omlæg mere i din hverdag, så du bliver endnu mere bæredygtig. Gør det, om ikke for dit barn – så for mit barn. Tak.

Derfor har vi generet og blokeret for biler. Extinction Rebellion 2200N vil have erklæret klimaundtagelsestilstand NU.


Følg Extinction Rebellion Danmark her.