Tro, håb og klassekamp #2 – Feministisk teologi og syndefaldet, del 1

1 min. læsetid

I Tro Håb og Klassekamps andet afsnit, har Radioaktivs to teologer, Michael Vielsted og Tom Weinreich, sat sig for at give en tour-de-force udi feministisk teologi. Det er en strømning, som på den ene side kan blive tung og teoretisk, men som også noget meget konkret som sit centrale budskab: At give plads til den kvindelige stemme, som både i samfundet og teologien er blevet undertrykt.

Lyt med, når de går til en vigtig og ofte misforstået emne i teologien og tackler den bibeltekst, som mere end nogen anden, er blevet lagt til grund for kvindeundertrykkelse: Syndefaldet – men hvor det måske viser sig, at den ikke behøver handle om hvordan alt dårligt i verden er kvinders skyld.

“Jeg mener dybt og oprigtigt at feminismen er den største gave til teologien siden i hvert fald Martin Luther. Det mener jeg det, mere end noget som helst andet, lærer én at enhver ting i den her verden opleves af forskellige folk på forskellige måder. Altså hvis man vil gå alvorligt til de emner teologien beskæftiger sig med – om det er gudsoplevelsen, om det er Bibelen, om det er filosofien eller etikken, så er der jo ikke nogen af de ting der er så simple at de bliver anskuet på én måde, ligesom ikke noget i den her verden er så simpelt at to mennesker er helt enige i hvordan man skal forstå en given begivenhed.”