Vand under broen #5 – Claus Bryld om VS og kaoskongressen

1 min. læsetid

Dette er femte afsnit i Vand under broen. Historikerne Janus Rønbach og Jonas Neivelt dykker endnu engang ned i venstrefløjens spændende og gloværdige historie. Denne gang snakker vi med Claus Bryld om VS’ første kongres, og de kaotiske forhold der prægede partiet i starten af dets leveår. Samtidigt vender vi også nutidens venstrefløj, og prøver at diagnosticere dens fordele og mangler.

“Men det mere overordnede, altså det mere samfundsforandrende perspektiv, det er man ikke kommet igennem med, og man taler dårligt nok om det. Selv sådan noget som økonomisk demokrati, taler man jo ikke længere om på venstrefløjen. Det ville ellers være noget der virkeligt kunne forandre samfundet. Det er det samme for Enhedslisten. Det viser noget om, at venstrefløjen i dag på mange måder er impotente.”

Radioaktiv er centrum for venstrefløjspodcast. Her kan du finde og lytte til et hav af forskellige udsendelser. Det kan være sport, miljø, kultur og politik, altid med en fræk venstreorienteret vinkel. Vi bringer dig de nyeste nyheder fra klassekampen, dybdegående interviews, nørdede analyser og knivskarpe debatter. Kort sagt - det er ræverød radio!