Vand under broen #7 – Thorkil Lauesen om KAK og maoismen

1 min. læsetid

Vand under broen er tilbage med føljetonen om venstrefløjens historie i 60’erne og 70’erne. Denne gang kigger historikerne Janus Rønbach og Jonas Neivelt nærmere på Kommunistisk Arbejdskreds (KAK). Vi har inviteret mangeårige aktive på venstrefløjen, og tidligere medlem af KAK, Thorkil Lauesen i studiet til en snak om KAK’s historie og maoismens grundlag.

“Jeg er pensionist nu. Før det var jeg lønarbejder, og siden 90’erne er der indarbejdet pensioner på 10-15% i overenskomsterne. De bliver investeret i aktier og obligationer af store fonde. Hele min alderdomspension lever af at kapitalismen er i bedste form. Hele Danmark er bundet op på det pensionssystem. Det har lænket vores egeninteresse til systemets velbefindende.”

Radioaktiv er centrum for venstrefløjspodcast. Her kan du finde og lytte til et hav af forskellige udsendelser. Det kan være sport, miljø, kultur og politik, altid med en fræk venstreorienteret vinkel. Vi bringer dig de nyeste nyheder fra klassekampen, dybdegående interviews, nørdede analyser og knivskarpe debatter. Kort sagt - det er ræverød radio!