2 min. læsetid

Solidaritet har modtaget følgende indspark fra en anonym gruppe ansatte i Københavns Kommune. Forfatternes identitet er redaktionen bekendt.

Har du selv noget på hjerte? Så skriv til Solidaritet


Af specialarbejdere og gartnere i København

På vegne af specialarbejdere og gartnere i København vil vi informere borgerne om en katastrofal forringelse af vores arbejdsforhold, som vil have en direkte negativ effekt på at renholde byens gader, parker og grønne områder.

Mandag 19. august skal politikerne i Teknik- og Miljøudvalget forholde sig til endnu en række besparelser ud fra en rapport lavet af Ernest & Young. Den rapport er meget mangelfuld og bygget på fiktive tal, men den var blandt andet medvirkende til, at vores direktør er blevet fyret. Desværre fastholder ledelsen i Teknik- og Miljø-forvaltningen tallene i rapporten som fakta – og det kommer til at betyde en betydelig forringelse af medarbejdernes arbejdsforhold.

Fyringer forhindrer, at vi kan fjerne glasskår og kanyler

Vi er gennem en lang årrække dem, der er blevet straffet for ledelsens fejl og inkompetence. Vi har gennemgået den ene fyringsrunde efter den anden og bliver konstant mødt med trusler om, at det kan være os igen næste gang. Men vi er stolte over at arbejde for københavnerne og sætter en ære i at feje gaderne, tømme affaldskurvene, fjerne glasskår og kanyler fra legepladserne, så byens børn har et trygt sted at være, samt at pleje de grønne områder så københavnerne kan nyde naturen i byen.

Vi er gennem en lang årrække dem, der er blevet straffet for ledelsens fejl og inkompetence. Vi har gennemgået den ene fyringsrunde efter den anden og bliver konstant mødt med trusler om, at det kan være os igen næste gang

Borgere og medarbejdere straffes for ledelsens fejl

Vi kan ikke følge med mere. Vi har sagt farvel til en masse kolleger, men har stadig flere opgaver at løse – nu uden samme styrke. Det betyder, at folk knokler for at levere byen sikker og pæn, men vi kan ikke følge med. Samtidig bliver vi pisket af ledelsen og står nu overfor at miste endnu 50+ medarbejdere. Derfor råber vi nu op, da det ikke er holdbart for borgerne eller den udførende medarbejder.

Hvorfor skal borgerne og medarbejderne straffes for ledelsens fejl?


Læs mere om sagen i denne artikel hos Fagbladet 3F.

Grundet sagens karakter har afsenderne ønsket at være anonyme. Solidaritet er bekendt med deres identitet.