CPH:DOX går online – her er tre anbefalinger
Dokumentarfilms-festivalen CPH:DOX går online i årets udgave. Her får du anmelder William Frosts bud på tre film, du kan se derhjemme, som handler om aktivisme og fællesskab.

Årets program på CPH:DOX var resultatet af mange måneders hårdt arbejde med at sammensætte et udvalg af dokumentarfilm, som bearbejder og forholder sig til politiske og sociale bevægelser overalt i verden. Det var derfor til stor ærgrelse, at filmfestivalen også blev nødsaget til at aflyse alle fysiske begivenheder.
Årsagen skyldes selvfølgelig, at CPH:DOX blev endnu et af de kulturarrangementer i Danmark, som af folkesundhedsmæssige årsager ikke kunne afvikles som planlagt. Festivalen, som er blandt Europas største filmfestivaler, havde ellers linet et bredt program op, med film om alt fra paraplybevægelsens kamp mod kinesisk indflydelse i Hongkongs gader, til de gule vestes modstand mod ulighed i Frankrig.
Men, men, men: Der er håb forude for fans af dokumentarfilm-genren! I stedet for at lukke helt ned for alt, har holdet bag festivalen nemlig på kort tid omstruktureret konceptet, og i stedet lavet en online udgave af festivalen. Det er ikke den normale festival, hvor folk mødes i fysiske rammer og oplever filmene sammen, men det er stadig en hyldest til de vigtige dokumentarfilm, som sætter spørgsmålstegn ved samfundsformationer og kritiserer den ulighed, der spottes overalt i verden. Også selvom de i år skal ses hjemme fra stuerne.
Her er tre bud på dokumentarfilm på årets festival, der kunne interessere Solidaritets læsere:
Capital in the 21st century
En filmatisering af Thomas Pikettys gigantiske kapitalismekritiske værk, ‘Kapitalen i det 21. århundrede’, der suser gennem økonomiens indflydelse på samfundsindretningen i løbet af de forrige århundreder. Fra den franske revolutions tid og frem til de nye teknologiers opstand i dag.
Læs mere om Capital in the 21st century her.
Do Not Split + America + Two Sisters who are Not Sisters
I en håndfuld kortfilm fra henholdsvis Hongkong, Amerika og Europa, står vi midt på slagmarken på aktivisternes side i kampen for rettigheder, frihed og politisk lighed.
Læs mere om de tre kortfilm her
Mayor
Hvordan skaber man stabilitet for befolkningen i et besat land? Det forsøger Ramallahs borgmester hver dag på jobbet, i hans kamp for at sikre de vigtigste institutioners overlevelse i Palæstinas hovedstad, som kæmper imod den tunge modstand fra Israelsk side.
Kære bruger – du er nu nået gennem et opslag i Solidaritet
Vi håber, at du fik stillet din nysgerrighed eller diskussionslyst.
Alt stof på Solidaritet er frit tilgængelig uden betalingsmur. Men det er ikke gratis at drive et website.
Solidaritet er organiseret som en demokratisk forening, hvis formål er at gøre Solidaritet til platform for venstrefløjens debat i Danmark. Du kan også blive medlem – hvis du ikke allerede er.
Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard – og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.
20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.Foreningens indtægter er økonomisk rygrad i Mediehuset Solidaritets drift. Men foreningen er – ud over økonomisk fundament for drift – også et fællesskab, der sammen med ansatte og faste aktivister videreudvikler mediehusets aktiviteter. Læs mere om foreningen: HER