Hvordan Solidaritetshuset blev til
Der ligger et hus på Griffenfeldsgade 41 der i årtier har dannet rammerne om den københavnske venstrefløj….
Der ligger et hus på Griffenfeldsgade 41 der i årtier har dannet rammerne om den københavnske venstrefløj. Her er mennesker der lærer om permakultur i Guatamala, andre laver Palæstina-aktivisme, nogle mødes blot for at snakke spansk, mens andre snakker om revolution.
Tusinder af mennesker har brugt huset, men det er måske de færreste der har spurgt sig selv hvor det kommer fra.
I dette afsnit af ’En løjtnants beretning’ får vi historien om hvordan Solidaritetshuset blev til, hvordan erfaringerne fra beboeraktion indre by spillede ind og hører om hvordan Karens Minde Kulturhus i Sydhavnen blev skabt.
Michael Schølardt har efter mange års arbejde besluttet at pensionere sig fra venstrefløjen. Men kan man overhovedet det? Hvem har han spurgt om lov?
Michael er ikke et kendt koryfæ som det borgerlige parnas vil savne. Men Schølardt har i årtier været et go to navn, hvis man som venstrefløjser ville have noget gjort.
Det har placeret Michael på frontlinjen af alskens kampe. Fra de små sejre til de store nederlag.
Så hvad kan man lære efter 50 år i venstrefløjens tjeneste? Gennem anekdoter, røverhistorier og løse rygter tager denne podcast dig med tilbage i tiden til dengang der stadig var mod til at forarge og fraktioner var noget man samlede på. Et indblik i hvordan vi er blevet hvad vi er i dag, men først og fremmest en række underholdende historier.
Velkommen til ‘En løjtnants beretning’.
Vært: Reinout Bosch
Kære bruger – du er nu nået gennem et opslag i Solidaritet
Vi håber, at du fik stillet din nysgerrighed eller diskussionslyst.
Alt stof på Solidaritet er frit tilgængelig uden betalingsmur. Men det er ikke gratis at drive et website.
Solidaritet er organiseret som en demokratisk forening, hvis formål er at gøre Solidaritet til platform for venstrefløjens debat i Danmark. Du kan også blive medlem – hvis du ikke allerede er.
Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard – og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.
20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.Foreningens indtægter er økonomisk rygrad i Mediehuset Solidaritets drift. Men foreningen er – ud over økonomisk fundament for drift – også et fællesskab, der sammen med ansatte og faste aktivister videreudvikler mediehusets aktiviteter. Læs mere om foreningen: HER