Vand under broen #12 – Bodil Rasmussen om RSF og trotskismen

1 min. læsetid

Så er vi her igen. Vand under broen er Radioaktivs historieprogram, hvor vi hopper ned i venstrefløjens historie. Denne gang sludrer vi lidt med Bodil Rasmussen, der i dag er medlem af SAP og Enhedslisten, men tidligere var med i RSF (Revolutionære Socialisters Forbund) og 4. Internationale (den trotskistiske). Historikerne Jonas Neivelt og Janus Rønbach guider dig igennem historien, og tager dig med på eventyr ind i trotskismen forunderlige verden. Entrisme, internationalisme og permanent revolution. Ender det hele med splittelse, eller ender det faktisk med forening?

“I stedet for at vi skal diskutere om det er den ene eller den anden plan i Folketinget vi skal støtte op om, der kunne jeg godt savne at venstrefløjen i dag er mere bevægelsesorienteret.”

Radioaktiv er centrum for venstrefløjspodcast. Her kan du finde og lytte til et hav af forskellige udsendelser. Det kan være sport, miljø, kultur og politik, altid med en fræk venstreorienteret vinkel. Vi bringer dig de nyeste nyheder fra klassekampen, dybdegående interviews, nørdede analyser og knivskarpe debatter. Kort sagt - det er ræverød radio!