Vores hjem er ikke til salg
Budskabet var ikke til at tage fejl af, da beboere og sympatisører samledes i Mjølnerparken lørdag 7. marts for at vise deres store utilfredshed med de planlagte boligsalg.
Debatindlæg er udtryk for skribentens egne holdninger. Kontakt os her, hvis du selv vil bidrage til debatten.
Budskabet var ikke til at tage fejl af, da beboere og sympatisører samledes i Mjølnerparken lørdag 7. marts for at vise deres store utilfredshed med de planlagte boligsalg.
Har du selv været med til en aktion, du vil gøre opmærksom på? Skriv til os her.
Fotoreportage af Britta My Thomsen
Lørdag 7. marts dannede flere hundrede mennesker en menneskekæde omkring to husblokke i Mjølnerparken, der skal sælges som en del af Ghettopakken. Blokkene består af 260 lejligheder og udgør 60 % af de almene boliger i Mjølnerparken. Demonstrationen var indkaldt af Almen Modstand, der landet over samler beboere til kamp mod Ghettopakken.
Boligforeningen Bo-Vita har annonceret, at de forventer at underskrive en købsaftale med en privat investor i løbet af marts. Frasalget betyder tvangsflytninger af beboere, længere ventelister til almene boliger og højere boligpriser generelt i København. Med aktionen vil beboerne sende et signal til investorerne om, at det ikke bliver en god forretning for dem at tvinge mennesker ud af deres hjem.
Til demonstration var der taler af beboere fra Mjølnerparken og Vollsmose, Næstehjælperne og Amnesty. Claus Juul fra Amnesty slog fast, at Ghettopakken er diskriminerende, og at beboerne derfor burde have en god sag ved domstolene – om nødvendigt den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. For at komme på Ghettolisten skal mindst 50 % af beboerne være ”indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande”. Dertil kommer kriterier i forhold til indkomst, uddannelsesniveau, arbejdsløshed og kriminalitet.
Ghettopakken blev vedtaget af den tidligere regering med støtte fra S, DF og SF. Den indebærer blandt andet, at der i såkaldt ”hårde ghettoer” kun må være 40 % almene familieboliger. De resterende boliger skal enten sælges til private, nedrives eller omdannes til andre boligtyper.
Fotoreportage fra aktionen (klik på billederne for større opløsning):
Solidaritet bringer dig seneste nyt fra aktioner i hele verden.
Kære bruger – du er nu nået gennem et opslag i Solidaritet
Vi håber, at du fik stillet din nysgerrighed eller diskussionslyst.
Alt stof på Solidaritet er frit tilgængelig uden betalingsmur. Men det er ikke gratis at drive et website.
Solidaritet er organiseret som en demokratisk forening, hvis formål er at gøre Solidaritet til platform for venstrefløjens debat i Danmark. Du kan også blive medlem – hvis du ikke allerede er.
Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard – og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.
20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.Foreningens indtægter er økonomisk rygrad i Mediehuset Solidaritets drift. Men foreningen er – ud over økonomisk fundament for drift – også et fællesskab, der sammen med ansatte og faste aktivister videreudvikler mediehusets aktiviteter. Læs mere om foreningen: HER
Deltag i debatten og kommenter på artiklen (kun for medlemmer)