Aktivister i Glasgow splittet mellem skuffelse og håb for fremtiden
COP26 er endnu en stor skuffelse for mange af de aktivister, Solidaritet har mødt på gaden i Glasgow. De fleste har dog stadig tiltro til klimatopmøder som en mulighed for at lægge pres på verdens regeringer. Se hvad Mette og Elise fra Den Grønne Studenterbevægelse i Danmark, Joseph fra Tonga, og Aissatou fra Senegal tænker om COP26.
Mens klima-forhandlingerne i Glasgow Exhibition Centre lakkede mod enden fredag 12. november, begyndte aktivister fra hele verden igen at forsamle sig foran topmødet ved middagstid. Den snævre gade foran forhandlingslokaerne ved Finnieston Street, gjorde det besværligt for aktivisterne at demonstrere i store grupper, og afspærringen af vejen virkede indrettet til at lægge en dæmper på antallet af demonstranter. Det skabte illusionen om, at det var muligt at protestere, men sørgede samtidig for, at protesterne aldrig havde en chance for at udvikle sig.
Vi snakkede med en række aktivister fra nær og fjern, som var forsamlet uden for forhandlingens mure. Vi spurgte dem hvad deres oplevelse af topmødet var – se hvad de svarede her:
Kære bruger – du er nu nået gennem et opslag i Solidaritet
Vi håber, at du fik stillet din nysgerrighed eller diskussionslyst.
Alt stof på Solidaritet er frit tilgængelig uden betalingsmur. Men det er ikke gratis at drive et website.
Solidaritet er organiseret som en demokratisk forening, hvis formål er at gøre Solidaritet til platform for venstrefløjens debat i Danmark. Du kan også blive medlem – hvis du ikke allerede er.
Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard – og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.
20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.Foreningens indtægter er økonomisk rygrad i Mediehuset Solidaritets drift. Men foreningen er – ud over økonomisk fundament for drift – også et fællesskab, der sammen med ansatte og faste aktivister videreudvikler mediehusets aktiviteter. Læs mere om foreningen: HER