Foto: Klaus Berdiin Jensen
3 min. læsetid

Tusinder af mennesker var igen samlet for at protestere mod racisme og diskrimination. Vi har samlet billeder og video fra demonstrationen.


Af Morten Hammeken

Mere end 15.000 mennesker var søndag 7. juni forsamlet foran den amerikanske ambassade på Østerbro. De mange demonstranter gik derfra videre mod pladsen foran Christiansborg, hvor der blev afholdt taler og opfordret til sammenhold på tværs af hudfarver. Demonstrationen satte endnu engang fokus på racisme og diskrimination, og indskrev sig i den lange række af globale protester, der siden mordet på amerikanske George Floyd 25. maj har fundet sted over hele verden.

Gårsdagens demonstration viste dog også med al tydelighed, at utilfredsheden ikke kun er rettet mod politibetjenten Derek Chauvins mord på den 46-årige Floyd: Også den racisme, der er til stede i det danske samfund, var genstand for opmærksomhed ved aktionen. “Nu er det endelig begyndt at gå op for hvide mennesker, hvor slemt det rent faktisk står til” udtalte Shirley Beckford i går til DR Nyheder, og understregede, at der ikke er tale om et eksklusivt amerikansk fænomen.

Vi har samlet en række billeder og video fra gårsdagens protester, som du kan se nedenfor – klik på billederne for højere opløsning. Artiklen opdateres løbende, og du er meget velkommen til at sende os dine billeder og video, hvis du ønsker at få dem bragt på Solidaritet!

Artiklen opdateres løbende.

Ovenstående fotos taget af: Britta My Thomsen

Ovenstående fotos taget af: Niclas Hawkesworth

Foto: Klaus Berdiin Jensen
Foto: Andreas Bülow
Foto: Klaus Berdiin Jensen

Solidaritet bringer dig reportager fra klassekampen lokalt og internationalt. Følg os på Instagram, og Facebook for daglige opdateringer.