Sammen om at smadre Århus
Jacob Bundsgaard gør sig på valgplakaten til ‘hele Aarhus’ borgmester’. Det er dog ikke ligefrem den følelse man sidder med i de mange områder af byen, hvor Bundsgaard går bulldozeramok, skriver Elsebeth Frederiksen fra Almen Modstand.
Debatindlæg er udtryk for skribentens egne holdninger. Kontakt os her, hvis du selv vil bidrage til debatten.
Borgmester Jacob Bundsgaard pryder mange plakater i Århus her op til valget. Han skriver dog ikke hvilket parti, han stiller op for. Der står bare ”sammen om Aarhus”, med et farverigt kort over byen i baggrunden. Så kan man selvfølgelig tænke: Alle ved jo godt, hvilket parti han tilhører. Men det er også en ret god ide ikke at fokusere så meget på partiet. For mange vælgere er trætte af Socialdemokratiet og deres magtfuldkommenhed over hele Danmark.
Bundsgaard går Bulldozeramok
Bundsgaard er benhård. Ingenting skal komme i vejen for ham og hans ambitioner. Heller ikke i byrådsgruppen, hvor rådmand Kristian Würtz er blevet skubbet ud på sidelinjen, fordi han vist nok ikke var enig med borgmesteren om alting. Nu forlader han politik, og bliver direktør i Brabrand Boligforening.
“Vi får skyld for at stemme efter vores egne interesser, som om det er noget unikt for vores område. Stemmer de velstående måske ikke på Liberal Alliance fordi de vil have, at skatten sættes ned?”
Så kan Bundsgaard fortsætte sin smadrepolitik, der både involverer blokke i Bispehaven, Gellerup og Toveshøj, men han går også bulldozeramok i Midtbyen, hvor den ene smukke bevaringsværdige bygning efter den anden må blive til støv, fordi der skal bygges endnu et højhus.
Der skal bygges og bygges, fordi alle mennesker åbenbart skal bo indenfor Ringgaden. Og os i udkanten af byen, ved ikke helt, hvor vi hører til. Vi er ikke oplandet, men heller ikke helt en del af Århus. Men det er vi jo sådan set vant til. Vi får i hvert fald ofte af vide, at vi ikke er en del af samfundet, lever i et parallelsamfund, og ikke interesserer os for det omliggende samfund.
Det ser man tydeligt i forbindelse med valg, hvor de Radikale og Enhedslisten får suverænt flest stemmer i vores del af byen. Ifølge Nye Borgelige og Dansk Folkeparti er vores stemmer et bevis på, at vi ikke er en del af samfundet. For så havde vi jo stemt på nogle andre partier, mens vi er ved at kvæles i flæskesvær.
Beton skygger for solen
Vi får skyld for at stemme efter vores egne interesser, som om det er noget unikt for vores område. Stemmer de velstående måske ikke på Liberal Alliance fordi de vil have, at skatten sættes ned? Er det ikke at pleje sine egne interesser? Men det er selvfølgelig slet ikke det samme.
De er de rige, der skal fedtes for. Så kan politikerne få mere magt. Og så vender de det blinde øje til, at det efterhånden er umuligt at finde et sted med bare lidt grønt i de nye kvarterer, fordi alle tomme pladser skal bebygges – og helst så højt som muligt. Så er der snuppet endnu et stykke grønt jord, der er støbt til beton og nu beklædt med mursten.
Det er ret fortvivlende at være vidne til den udvikling. Udvikling er jo ellers et positivt ord på mange måder. Nu er der mørkt i lejlighederne hele dagen fordi vinduerne vender mod en væg. Udsigten er væk, selvom man sagtens kunne se det smukke hav, da man flyttede ind. Men så kom den ene høje bygning efter den anden og spærrede for solen.
I Gellerup spærrer ingen blokke for solen, de ligger i tilpas afstand fra hinanden. Her er grønt og trygt. Måske kommunen skulle gøre noget mere for at få borgerne til at flytte til Gellerup? Nej, ikke på den nedrivningsmåde du tror, men derimod ved at lokke folk til området, fordi politikerne taler området op. Men det sker selvfølgelig ikke – for hvem skulle så få skylden for alverdens problemer?
Kære bruger – du er nu nået gennem et opslag i Solidaritet
Vi håber, at du fik stillet din nysgerrighed eller diskussionslyst.
Alt stof på Solidaritet er frit tilgængelig uden betalingsmur. Men det er ikke gratis at drive et website.
Solidaritet er organiseret som en demokratisk forening, hvis formål er at gøre Solidaritet til platform for venstrefløjens debat i Danmark. Du kan også blive medlem – hvis du ikke allerede er.
Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard – og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.
20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.Foreningens indtægter er økonomisk rygrad i Mediehuset Solidaritets drift. Men foreningen er – ud over økonomisk fundament for drift – også et fællesskab, der sammen med ansatte og faste aktivister videreudvikler mediehusets aktiviteter. Læs mere om foreningen: HER