Vand under broen #10 – Bent Moos om Kommunistisk Forbund

1 min. læsetid

Velkommen til Vand under broen. Programmet om venstrefløjens historie. Denne gang får vi besøg af Bent Moos, der har været aktiv i Kommunistisk Forbund, som har den usædvanlige historie, at de i starten af 70’erne brød med Venstresocialisterne, men genforenedes i 1980. Jonas Neivelt og suppleant Jeppe Rohde får sig en god snak, om hvad Kommunistisk Forbund gik ud på. Vi kommer ind på alt fra revolutionær strategi til det utopiske rådskommunistiske samfund.

“Vi havde den meget usædvanlige kombination, som ikke ellers fandtes på venstrefløjen, en radikal rådskommunistisk opfattelse af det fremtidige samfund, og så en realistisk overgangsstrategi med reformer og arbejderregering som overgangen til revolutionen. Det er to traditioner der sjældent har været forbundet. Nemlig reformstrategi frem mod revolutionen, til en radikal kommunistisk omvæltning. Det kaldte vi kommunismens aktualitet.”

Radioaktiv er centrum for venstrefløjspodcast. Her kan du finde og lytte til et hav af forskellige udsendelser. Det kan være sport, miljø, kultur og politik, altid med en fræk venstreorienteret vinkel. Vi bringer dig de nyeste nyheder fra klassekampen, dybdegående interviews, nørdede analyser og knivskarpe debatter. Kort sagt - det er ræverød radio!