Venstrefløjskonference på lørdag: Flere kriser kræver fælles diskussionsforum
Solidaritet holder lørdag den 19. november debatmøde om venstrefløjens situation i forhold til valget og de mange samfundskriser. ”Vi vil skabe et forum for diskussion af fælles problemer – ikke for at blive enige, men for at bringe flere stemmer sammen i et fælles rum,” siger Søren Nørgaard fra Solidaritets bestyrelse.
Lørdag den 19. november 2022 klokken 10-18 holder Solidaritet en offentlig konference om venstrefløjens udfordringer oven på folketingsvalget. Oplægsholdere er bl.a. fremtrædende medlemmer af SF, Alternativet, Enhedslisten og Frie Grønne, men bevægelses- og fagforeningsrepræsentanter deltager også. Foreløbig har omkring 60 deltagere tilmeldt sig konferencen.
“Formålet er at bringe venstrefløjen sammen, både partier og bevægelser, for at tage nogle diskussioner om strategi og kampe fremover,” siger Søren Nørgaard, der som bestyrelsesmedlem i Solidaritet har været med til at stable arrangementet på benene. Han er desuden aktiv i redaktionen for Radioaktiv.
Flere kriser – fælles diskussion
“Vi befinder os i en situation, hvor vi står over for flere kriser, både i forhold til økonomi, krig og klima – og måske også regeringsdannelsen. Derfor er der behov for at sætte os sammen på tværs af skel på venstrefløjen for at diskutere, hvordan vi kommer videre. Ikke for at blive enige, men for at have et fælles diskussionsforum og bringe flere stemmer sammen i et fælles rum,” siger Søren Nørgaard.
”Konferencen er i den forstand en forlængelse af Solidaritet som mediehus: Et forum for debat for forskellige dele af venstrefløjen, hvor vi kan komme til orde på vores egne præmisser,” siger han.
To spor: Et partipolitisk og et ikke-partipolitisk
Konferencen er organiseret i to spor, der kører sideløbende. I det ene spor er der diskussioner med partimedlemmer som oplægsholdere. I det andet med fagforeninger, bevægelser, økonomer og samtidsforskere.
“Opdelingen er sket for at give god plads til alle oplægsholdere. Vi har ikke ønsket at lave en paneldebat mellem partierne, men i stedet at lade partierne komme til orde et for et. Derfor var det naturligt at lave et spor med partierne og et andet med fagforeninger, eksperter og bevægelser,” siger Søren Nørgaard.
De partipolitiske oplægsholdere er Per Clausen, tidligere folketingsmedlem og medlem af Enhedslistens forretningsudvalg, Sofie Lippert, nyvalgt folketingsmedlem for SF, Torsten Geil, genvalgt folketingsmedlem for Alternativet og Sikandar Siddique, tidligere folketingsmedlem og formand for Frie Grønne.
Det ikke-partipolitiske-spor giver debat med fagforeningsfolkene Camilla Gregersen (DM) og Nikoline Sjøberg (DSF), økonomen Jesper Jespersen og samtidsforskeren Astrid Elkjær, Eske Bentsen fra Den grønne Ungdomsbevægelse – og til sidst med repræsentanter fra Vänsterpartiet, Sverige, og Die Linke, Tyskland.
Konferencen holdes i El-Forbundets lokaler i Tikøbsgade 9 på Nørrebro i København (nær Nørrebro St.). Den starter kl. 10 og slutter kl. 18 – efter mødet er der aftensmad og mulighed for at købe en øl.
Du kan se programmet her og tilmelde dig arrangementet.
Kære bruger – du er nu nået gennem et opslag i Solidaritet
Vi håber, at du fik stillet din nysgerrighed eller diskussionslyst.
Alt stof på Solidaritet er frit tilgængelig uden betalingsmur. Men det er ikke gratis at drive et website.
Solidaritet er organiseret som en demokratisk forening, hvis formål er at gøre Solidaritet til platform for venstrefløjens debat i Danmark. Du kan også blive medlem – hvis du ikke allerede er.
Du kan nemt, hurtigt og direkte lave en aftale med Mobilepay, Visa eller Mastercard – og den kan opsiges med øjeblikkelig virkning.
20 kr./md. 60 kr./md. 100 kr./md. 150 kr./md.Foreningens indtægter er økonomisk rygrad i Mediehuset Solidaritets drift. Men foreningen er – ud over økonomisk fundament for drift – også et fællesskab, der sammen med ansatte og faste aktivister videreudvikler mediehusets aktiviteter. Læs mere om foreningen: HER